Monitorul de Suceava Handbal masculin – Divizia A

CSU Suceava s-a impus în derbiul cu Magnum Botoşani

Gabriel TODERAŞCU

Runda cu numărul IX a Diviziei A de handbal masculin, Seria A, a adus faţă în faţă, sâmbătă, 30 noiembrie, în sala „Dumitru Bernicu”, echipele CSU Suceava şi Magnum Botoşani. Partida s-a încheiat cu victoria grupării gazdă, scor 30-24.

Aflate la egalitate de puncte în clasament, cele două formaţii s-au prezentat la derbi cu cele mai bune garnituri şi cu mare dorinţă de victorie, la oaspeţi evoluând ca titulari şi foştii jucători ai Sucevei, experimentaţii Mihai Nicolaevici, Cristian Adomnicăi, Florin Ciubotariu sau Bogdan Şoldănescu.

Începutul de meci a fost deosebit de echilibrat, botoşănenii reuşind să stăvilească elanul sucevenilor graţie paradelor portarului Nicolaievici. Totuşi, în pofida experienţei net superioare a jucătorilor de la Magnum Botoşani, gazdele au trecut uşor uşor la timona meciului, chiar dacă, mai ales în primele 30 de minute, elevii antrenorului Adrian Chiruţ s-au pierdut cu firea în multe situaţii clare, irosind şi două lovituri de la 7 metri. Scorul pauzei a fost 12-10 în favoarea celor de la CSU Suceava.

În repriza secundă, diferenţa a fost făcută de jucătorii aflaţi pe băncile de rezerve, sucevenii având mult mai multe soluţii decât botoşănenii. Ritmul meciului a crescut, iar tinereţea şi elanul gazdelor au depăşit, aşa cum se anticipa, experienţa mai bogată a formaţiei vizitatoare. Sucevenii s-au impus la final cu 30-24, demonstrând că se află pe drumul cel bun în cadrul cursei pentru revenirea în primul eşalon al handbalului românesc.

„Aşa cum ne aşteptam, a fost un meci dur, încrâncenat. Am întâlnit o echipă experimentată şi mă bucur că tinerii mei jucători au rezistat presiunii. Tot pe seama tinereţii pun însă şi greşelile copilăreşti care apar uneori în jocul nostru. Îi felicit pe jucătorii mei pentru victorie, însă e clar că mai avem destule lucruri de îmbunătăţit. La final, ţin să mulţumesc suporterilor care au venit în număr mare la sală şi ne-au încurajat pe toată durata partidei. Au creat o atmosferă ca de Liga Naţională”, a declarat antrenorul grupării sucevene, Adrian Chiruţ.

CSU Suceava: Eduard Duman, Radu Turturică – Andi Tofănel (4 goluri), Alexandru Popia (1), Robert Furak (3), Bogdan Cozorici (1), Călin Leordean (5), Antonio Pintilei (1), Robert Alupoaiei, Claudiu Răduţ, Alexandru Juverdianu (2), Vladyslav Kobzii (1), Pavel Loic (8), Cosmin Lupu, Maxim Oancea (4), Bogdan Barb.

 

 

Rezultate înregistrate în etapa a IX-a:

Poli Iaşi – CSU Galaţi 24-23

CSU Suceava – Magnum Botoşani 30-24

CSU Târgovişte stă această rundă

 

Clasament

1. CSU Suceava 7         6        1        0        267-140      19

2. Magnum Botoşani    7        5        1        1        236-192      16

3. CSU Galaţi      7        3        0        4        248-190      9

4. Poli Iaşi  8        3        0        5        219-239      9

5. CSU Târgovişte        7        0        0        7        143-353      0Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 02 Decembrie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.