Monitorul de Suceava

CFR: Elevii cu carnetele vizate pe anul 2017-2018 primesc reduceri de 50% doar până la 30 septembrie

 

CFR Călători a  anunțat ieri, într-un comunicat, că va acorda facilitatea de reducere/gratuitate în baza vizei anului şcolar 2017/2018 pentru călătoria până la 30 septembrie, precizează MEDIAFAX. După această dată, călătoria elevilor cu trenurile CFR Călători se va face în baza documentelor vizate pe anul şcolar 2018/2019.

„Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic”, precizează CFR Călători.

În plus, menționează CFR Călători, „elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera gratuit legitimaţii de călătorie/abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distanţe până la 300 km”.

De asemenea, elevii beneficiază de abonamente lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, după caz. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. „De exemplu, un elev plăteşte doar 75,60 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a II-a pe ruta Bucureşti Nord - Ploieşti Sud, în loc de 302,4 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare sau de 151,20 lei cât costă un abonament lunar la tarif standard pentru tren Regio.

Potrivit CFR Călători, eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:

- pentru elevii din învăţământul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat se va prezenta carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs (având CNP completat pe prima pagină);

- pentru elevii claselor pregătitoare se va prezenta adeverința doveditoare şi certificatul de naștere în copie;

- în cazul elevilor care beneficiează de gratuitate, conducerea unităţilor de învăţământ va menționa pe carnet la rubrica „menţiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuității.

„La verificarea legalităţii călătoriei în tren, conform prevederilor HG nr. 42/2017, elevii vor prezenta legitimaţia de călătorie/abonamentul lunar, carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs şi un act de identitate, respectiv carte de identitate sau paşaport; elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor prezenta numai legitimaţia de călătorie şi carnetul de elev”, se mai arată în comunicatul transportatorului feroviar.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 05 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.