Monitorul de Suceava

Bugetul pentru investiții în municipiul Suceava în acest an va fi de 201 milioane de lei

Sandrinio NEAGU

Bugetul aferent anului 2021 va fi unul de austeritate la Primăria Suceava. Chiar și așa, primarul Ion Lungu anunță că sumele alocate pentru investiții vor fi substanțiale și vor reprezenta 50% din totalul bugetului.

”Avem proiecte europene în derulare pentru care trebuie să asigurăm finanțare. Ca procent din bugetul pe anul în curs jumătate va fi alocat acestor lucrări. În total, este vorba de 201 milioane de lei, bani cu care Primăria Suceava va contribui pentru finalizarea proiectelor aflate în derulare”, a arătat primarul Ion Lungu.

Transportul ecologic va fi una din priorități, iar la acest capitol vor fi aduse în municipiul Suceava încă 7 autobuze de capacitate mică și va fi finalizată autobaza care va deservi transportul electric. La capitolul investiții trebuie amintită și reabilitarea Curții Domnești, obiectiv aflat în centrul municipiului Suceava. De asemenea, vor fi achiziționare echipamente electronice pentru școli, respectiv tablete și laptopuri. La capitolul educație se înscriu modernizarea Colegiilor ”Petru Rareș” și ”Petru Mușat”, dar și reabilitarea grădiniței din zona centrală a municipiului Suceava.

Primăria va aloca sume de bani și în proiecte care privesc digitalizarea, dar și în ceea ce privește sportul, agrementul și cultura. La aceste capitole se înscriu lucrările de la zona de agrement din Parcul Șipote, la zona de agrement din lunca râului Suceava, dar și modernizarea stadionului Ițcani. Tot în acest an vor continua lucrările demarate la Centrul Cultural Multifuncțional din Ițcani.

În ceea ce privește atragerea de fonduri europene, Ion Lungu a anunțat că la acest compartiment din cadrul Primăriei Suceava vor fi mai multe persoane, redistribuite de la alte compartimente. Pe această linie se înscrie acordarea de fonduri de către Ambasada Franței.

”Municipiul Suceava este înfrățit cu orașul francez Laval și împreună vrem să aplicăm pentru proiecte, în special pe linie de teatru, cultură și sport. Așteptăm să vedem ghidul, dar spun de pe acum că suntem interesați de aceste proiecte”, a mai adăugat primarul Ion Lungu.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 13 Ianuarie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.