Monitorul de Suceava Fotbal

Bucovina Rădăuți forțează azi calificarea în șaisprezecimile Cupei României

Gabriel TODERAŞCU

La mijlocul acestei săptămâni se vor disputa partidele din turul IV al Cupei României la fotbal. Județul Suceava nu mai are decât o singură reprezentantă în această competiție națională, este vorba de Bucovina Rădăuți. Trupa pregătită de Dorin Goian și Daniel Bălan se va lupta pentru calificarea în turul următor cu Știința Miroslava, formație retrogradată din eșalonul al doilea la finalul sezonului precedent. Partida de se va desfășura astăzi, cu începere de la ora 16.30, pe stadionul Municipal. Rădăuțenii, care le-au eliminat în tururile precedente pe Sănătatea Darabani și Foresta Suceava, și-au propus un traseu cât mai lung în Cupa României și speră să profite de avantajul terenului propriu.

„Bucovina este o echipă care tratează cu seriozitate fiecare meci. Dacă am ajuns până aici, ar fi păcat să nu facem totul pentru victorie, mai ales că acest lucru ar face posibilă aducerea unei echipe de Liga I la Rădăuți. Ceea ce n-ar fi puțin lucru și ar reprezenta un eveniment important pentru oraș. Ne așteaptă însă un meci greu, Miroslava fiind o echipă solidă, bine organizată, nu degeaba și-a propus revenirea grabnică în Liga II-a. Sper ca fanii noștri să vină în număr mare la stadion ca să ne susțină, iar la final să sărbătorim calificarea împreună”, a declarat antrenorul-jucător Daniel Bălan.

Partidele din această fază a competiției se derulează într-o singură manşă, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc se vor disputa două reprize de prelungiri şi, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.

După acest tur urmează şaisprezecimile de finală, fază în care intră în competiţie şi cele 14 echipe din Liga 1. Aceste meciuri vor avea loc în perioada 24-30 septembrie.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 12 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.