Monitorul de Suceava Pregătite pentru repartizare

Blocurile ANL de la Metro au fost racordate la utilități

Cosmin ROMEGA

Cele 80 de locuințe ANL recent construite în spatele magazinului Metro, din Suceava, urmează să fie inaugurate foarte curând, cea mai recentă lucrare finalizată fiind cea de racordare a celor patru blocuri la utilități.

Lucrarea, efectuată de municipalitatea suceveană, le-a asigurat viitorilor locatari apa, canalizarea și energia termică (la care ieri mai erau de montat de către Thermonet buclele de măsură), în vreme ce rețelele de energie electrică și gaz metan sunt aduse în zonă.

„Trimitem scrisoare la Agenția Națională a Locuințelor, să îi anunțăm că am finalizat utilitățile, pentru că ei vor să vină să le inaugureze. Urmează o etapă care nu mai ține de noi, racordurile individuale la rețelele de gaz metan și energie electrică, care este problema viitorilor locatari care vor primi repartiție acolo”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Lista de priorități la repartizarea celor 80 de locuințe ANL ar urma să fie supusă aprobării Consiliului Local Suceava la finele lunii septembrie, în baza dosarelor actualizate și a punctajelor obținute de solicitanții care se încadrează în normele stabilite - tinerii sub 35 de ani care locuiesc în municipiul Suceava ori în localitățile limitrofe situate la maxim 10 km de reședința de județ, care nu dețin și nici nu au deținut în proprietate vreo locuință, nici nu au în chirie apartament/garsonieră de la stat ori de la primărie.

În total, la Primăria Suceava sunt depuse 517 solicitări de acordare de locuințe ANL, dar nu toate dosarele au fost actualizate.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 12 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.