Monitorul de Suceava Dosar penal

Băut şi fără permis, prins de poliţişti după ce a dat cu maşina în gard

Radu LUPAŞCU

Poliţiştii din oraşul Salcea au fost sesizaţi, printr-un apel al 112, despre faptul că pe un drum din comuna Siminicea un autoturism a derapat şi a intrat în gardul unei proprietăţi, iar şoferul, care părăsise locul accidentului, părea sub influenţa alcoolului.

Ajunşi la locul accidentului, poliţiştii au identificat un autoturism Peugeot avariat, înmatriculat în Marea Britanie, care intrase în poarta de fier a proprietarului care semnalase evenimentul la 112. Între timp, autorul tamponării se întorsese la faţa locului, fiind identificat a fi un bărbat de 36 de ani, din localitate. În urma discuţiilor cu poliţiştii, aceştia au constatat că mirosea a alcool. Testat cu aparatul etilotest, valoarea înregistrată a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i prelevate probe de sânge la spital.

Cercetările întreprinse de poliţişti, după ce bărbatul nu a prezentat nici un act doveditor al calităţii de conducător auto, au arătat faptul că acesta nu are permis de conducere pentru nici o categorie auto. El este acuzat de comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe şi este cercetat în cadrul unui dosar penal deschis pe numele său.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Ianuarie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.