Monitorul de Suceava Intervenţie în forţă

Băut şi agresiv, un şofer a fost încătuşat de poliţiştii care l-au urmărit în trafic

Radu LUPAŞCU

Poliţiştii unei patrule din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Marginea au fost nevoiţi să folosească forţa şi tehnica din dotare pentru a imobiliza un şofer băut şi agresiv, pe care au fost nevoiţi să-l urmărească în trafic.

Incidentul s-a petrecut în cursul nopţii de sâmbătă, în jurul orei 23.00 pe drumul naţional DN 2E din comuna Marginea, în timpul unei acţiuni de control. La un moment dat, poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism Seat Ibiza, însă conducătorul auto nu s-a conformat şi şi-a continuat drumul. Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie în funcţiune, iar după 50 de metri conducătorul auto a efectuat un viraj la stânga şi a oprit în dreptul unei case. În acel moment el a coborât din autoturism, având intenţia de a intra în curte, însă a fost prins de poliţişti.

Întrucât bărbatul a devenit agresiv verbal şi fizic şi nu s-a conformat somaţiilor, poliţiştii au folosit un spray iritant lacrimogen şi cătuşele, reuşind imobilizarea acestuia. El a fost identificat ca fiind un bărbat de 32 de ani din Marginea, care, la o primă verificare, s-a constatat că mirosea a alcool. Fiind testat cu aparatul etilotest, poliţiştii au înregistrat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la spital i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. El este acum cercetat în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 02 Decembrie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.