Monitorul de Suceava Contrabandă

Aproape 7.000 de pachete de țigări capturate în 24 de ore, în zona de munte a județului

Luigi BĂRĂGOIU

Polițiștii de frontieră suceveni au reținut, în prima zi din săptămâna în curs, țigări de contrabandă de circa 17.000 de euro, după două acțiuni desfășurate la Ghicea și la Ulma.

Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, lunea trecută, în jurul orei 18.00, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Izvoarele Sucevei a observat un grup de persoane care transporta, dinspre frontiera de stat către localitatea Ghicea, mai multe colete voluminoase. Lucrătorii de la graniță au acționat pentru reținerea suspecților, care în momentul în care au observat echipajul Poliției de Frontieră au abandonat coletele și s-au îndreptat către frontiera de stat.

Pentru că fugarii nu s-au supus somațiilor prin voce, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată suspecții nu s-au oprit și au fugit către teritoriul statului vecin. În apropiere au fost descoperite cinci colete care au fost transportate la sediul Sectorului, unde în urma inventarierii au fost înregistrate 4.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană,în valoare de 58.266 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava a mai arătat că după aproximativ trei ore o patrulă de la SPF Brodina a descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, mai multe colete cu 1.840 pachete de țigări, în valoare totală de 21.528 lei.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Aprilie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.