Monitorul de Suceava Controale jandarmi

Amenzi și avertismente, pentru lipsa măștii și circulație nejustificată noaptea

Florin PAIU

Jandarmii au efectuat, la finele săptămânii trecute, la nivelul întregului județ, acțiuni de patrulare în care au desfășurat activități de informare și verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție împotriva răspândirii SARS-CoV2. Au fost vizate preponderent două aspecte, portul măștii de protecție și circulația nejustificată pe timp de noapte, fiind aplicate 71 de sancțiuni pe linie de prevenire Covid. Jandarmii au aplicat preponderent avertismente scrise – 43, dar și 28 de amenzi, în valoare de 15.000 de lei, cu o medie a sancțiunilor de puțin peste 500 de lei.

În cadrul controalelor de la final de săptămână, jandarmii au mai aplicat alte 34 de sancțiuni (3 avertismente scrise și 28 amenzi) în valoare de 7.100 lei, pentru tulburarea ordinii publice, a liniștii locuitorilor, participare la scandal și consum de băuturi alcoolice în spații publice.

În altă ordine de idei, echipajele de jandarmi de pe raza municipiului Fălticeni au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de contrabandă cu țigări.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 23 Februarie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.