Monitorul de Suceava

Amenzi de peste 67.000 de lei, în doar câteva ore, în cadrul unor controale la transportatorii rutieri

 

Serviciul Rutier – IPJ Suceava a organizat joi, în intervalul orar 09.00-13.00, respectiv 15.00-19.00,acţiuni pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de marfă și persoane, precum și pentru verificarea legalităţii transportului public de marfă și persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 98 de sancțiui contravenționale, în valoare de 67.695 de lei.

 De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere (patru pentru viteză, două pentru depășire, unul pentru neacordare de prioritate auto) și au fost retrase patru certificate de înmatriculare. Totodată, au fost retrase două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

 În cadrul acțiunii au fost verificate 101 autotrenuri de transport marfă și 68 de autobuze, autocare și vehicule pentru transport persoane.

De exemplu, un bărbat  de 45 ani, din municipiul Suceava, a condus un autotren pe strada Centurii din Șcheia, efectuând activități de transport rutier de marfă, și a utilizat alt card tahograf decât cel emis conducătorului auto.  A fost sancționat contravențional conform OG 37/2007 cu amendă în valoare de 9.000 lei.

Un bărbat de 38 ani, din Câmpulung Moldovenesc, a condus un autobuz efectuând transport rutier de persoane contracost, prin servicii regulate, fără a respecta orele înscrise în graficul de circulație aferent licenței de traseu. De asemenea, nu a respectat obligația de a nu opri în alte locuri decât cele prevăzute în graficul de circulație. A fost sancționat contravențional conform HG 69/2012 cu amendă în valoare de 5.000 lei.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Februarie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.