Monitorul de Suceava Fără limite

Alcoolemie record pentru un șofer implicat într-un accident în Suceava - peste 4 la mie

Florin PAIU

Un sucevean implicat într-un accident rutier acum câteva zile în municipiul Suceava a stabilit un adevărat record negativ privind gradul de alcoolemie în sânge.

Probele biologice au arătat că Petru Tifiniuc, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Suceava, avea o concentrație de peste 4 la mie în sânge, chiar 4,10 la una din probe. Polițiștii rutieri au mai avut cazuri de alcoolemii în sânge de peste 3 la mie, mai rar peste 3,5 la mie, dar peste 4 g/l alcool în sânge nu au avut în ultimi ani.

Probabil pe considerentul alcoolemiei foarte mari, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului.

Aparent surprinzător, în ședința de marți, 20 septembrie, Judecătoria Suceava a respins propunerea și a stabilit că măsura controlului judiciar este suficientă. Inculpatul a petrecut așadar doar 24 de ore în arest, cel puțin deocamdată.

Pe 8 septembrie, în jurul orei 18.30, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre producerea unui accident pe strada Aleea Dumbrăvii din municipiul Suceava.

Echipajul deplasat la fața locului a găsit doar una din mașinile implicate, o Dacie Logan, celălalt conducător auto plecând de la fața locului.

În baza informațiilor obținute polițiștii au identificat în scurt timp autoutilitara VW LT 35 implicată în accident, în curtea unui imobil de pe aceeași stradă – Aleea Dumbrăvii. A fost identificat și șoferul, Petrică Tifiniuc, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Suceava, aflat în stare avansată de ebrietate. Aparatul etilotest a indicat în cazul său concentrația de 1,77 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat (ulterior probele de sânge au indicat alcoolemia de peste 4 la mie, aceasta din urmă fiind valoarea probă la dosar).

În urma tamponării de pe Aleea Dumbrăvii, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Suceava, pasager în Dacia Logan izbită de autoutilitara condusă de șoferul băut, a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde i-a fost stabilit diagnosticul preliminar de contuzie umăr stâng și contuzie genunchi drept, leziuni ușoare, care nu au necesitat internarea. 

Cel puțin în primă fază, șoferul băut a fost pus sub acuzare și pentru infracțiunea de „părăsirea locului accidentului”. Încă nu s-a stabilit cert dacă evenimentul rutier va fi încadrat la tamponare sau accident rutier, totul depinzând de persoana rănită și dacă aceasta va avea nevoie sau nu de îngrijiri medicale.

Chiar și fără a doua infracțiune, procurorii au cerut arestarea preventivă doar pentru alcoolemia imensă a conducătorului auto.

La acest moment, bărbatul este în libertate așadar, sub măsura controlului judiciar, având impuse mai multe obligații și restricții de la care nu are voie să se abată.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Septembrie 2022.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.