Monitorul de Suceava

Al treilea caz de deces din cauza virusului West Nile, în Iaşi

 

Un bărbat a murit, vineri, din cauza virusului West Nile, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, acesta fiind al treilea deces înregistrat în judeţ, informează MEDIAFAX.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva", din Iaşi a declarat, vineri după-amiază, că bărbatul a ajuns la unitatea medicală în urmă cu aproximativ şase săptămâni, el fiind internat la Secţia de Terapie Intensivă.

"Este vorba despre un bărbat care a ajuns la noi în luna august şi care acum a decedat. El a fost ţinut artificial în viaţă, iar starea sa era foarte gravă de la internare. Pacientul avea alte afecţiuni asociate grave, aşa că nu a murit doar din cauza West Nile, aşa cum nu se moare doar de gripă, ci din cauza complicaţiilor pe care omul le face", a declarat Mihnea Hurmuzache.

Potrivit autorităţilor, acesta este cel de-al treilea caz de deces din 2018 la un pacient din Iaşi la care a fost descoperită existenţa virusului West Nile.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, din datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, din 2 mai până în 6 septembrie, au fost înregistrate 166 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 17 decese.

Cele 17 decese au survenit la pacienți care prezentau co-morbidități. 6 decese s-au înregistrat în București, 3 în județul Iași, 2 în județul Olt și câte unul în județele Galați, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj și Teleorman.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 08 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.