Monitorul de Suceava Promovare

Aeroporturile din Suceava şi Memmingen, Germania, vor derula proiecte comune pentru creşterea numărului de pasageri

Dan COMAN

Preşedintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, luni, în Germania, cu reprezentanții conducerii aeroportului din Memmingen şi ai regiunii Schwaben în vederea derulării de proiecte comune pentru creşterea numărului de pasageri pe ruta aeriană dintre cele două oraşe, dar şi despre proiecte în mai multe domenii de activitate. Împreună cu Gheorghe Flutur, la întâlnire a participat şi directorul general al Aeroportului "Ștefan cel Mare" din Suceava, Ioan Măriuța.

Delegația condusă de Gheorghe Flutur a fost aşteptată în Germania de directorul Aeroportului Memmingen, Ralf Schmid, şi de către reprezentantul Consiliului Regional Schwaben, Philip Prestel.

Flutur a precizat că discuțiile s-au axat, în special, pe inițierea unor proiecte comune între Suceava şi Schwaben, începând cu cele în care să se implice cele două aeroporturi. S-a subliniat că deschiderea cursei Memmingen - Suceava a fost posibilă prin implicarea celor două regiuni împreună cu conducerile celor doua aeroporturi.

Gheorghe Flutur a arătat că a discutat cu pasageri din cele două aeroporturi, precizând că mulți români care se află în această parte a Germaniei nu ştiu încă de existența zborului Memmingen - Suceava şi retur. „S-a convenit ca în perioada următoare să fie organizate mai multe acțiuni de promovare a cursei, cu adresare şi către oamenii de afaceri, alături de cei interesați de turism în Bucovina. Astfel, s-a stabilit organizarea deplasării în Bucovina a unui grup de oameni de afaceri care vor putea să vadă la fața locului şi cele două parcuri industriale, de la Suceava şi Siret. Și pot să spun că sunt firme din Germania interesate în acest sens. De asemenea, partenerii germani vor organiza deplasarea unui grup de persoane, reprezentanți de firme, presă, interesate să promoveze şi să includă Bucovina în viitoarele destinații turistice”, a declarat şeful administrației județene. El a adăugat că un alt domeniu în care a propus acțiuni comune a fost cel al sănătății. „Printre altele, s-a convenit ca un grup de asistente medicale din Suceava să facă o vizită de documentare în Bavaria.

În acelaşi timp, în domeniul agriculturii, vreau să spun că vom merge în Germania cu un grup de fermieri pentru a vedea modul de organizare a fermelor de tip familial”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că urmează ca la nivelul celor două aeroporturi să existe un schimb de experiență şi un contact permanent pentru colaborarea între compartimentele de specialitate. Flutur a subliniat că cele două aeroporturi au o dinamică remarcabilă a creşterii numărului de pasageri, numai pe aeroportul din Suceava numărul pasagerilor crescând de patru ori în ultimii trei ani. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 09 Octombrie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.