Monitorul de Suceava

Adolescent de 17 ani, accidentat la schi după ce s-a abătut de la pârtie, la Vatra Dornei

 

Un adolescent de 17 ani s-a ales cu o fractură de gambă după ce s-a abătut de la traseul omologat al Pârtiei Dealu Negru din Vatra Dornei, alarma fiind dată de o pasageră a telescaunului.

Incidentul a avut loc joi, în jurul orei 14.15.

Băiatul în vârstă de 17 ani, din comuna Dărmăneşti, se afla în vacanţă în Vatra Dornei. Acesta s-a abătut de la traseul omologat al Pârtiei Dealu Negru, deplasându-se cu schiurile pe o rută ocolitoare, dispusă în apropierea pilonilor aferenţi Telescaunului Vatra Dornei.

Ajuns în proximitatea pilonului cu nr. 22, tânărul s-a dezechilibrat şi a căzut, provocându-şi leziuni la nivelul piciorului drept, moment în care a fost observat de pasagerii care se aflau în telescaun.

La faţa locului s-au deplasat angajaţii Direcţiei Turism Cultură Salvamont Vatra Dornei, care au procedat la acordarea primului ajutor, după care victima a fost preluată de Serviciul de Ambulanţă Vatra Dornei şi transportat la Spitalul Municipal.

În urma îngrijirilor medicale acordate s-a stabilit diagnosticul „fractură gambă, declarativ cădere accidentală pe pârtie”, fiind transferat la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava pentru investigaţii medicale amănunţite.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”vătămare corporală din culpă”, se precizează în comunicatul poliţiei.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Ianuarie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.