Monitorul de Suceava

Accidente de muncă petrecute joi dimineaţă

 

Două persoane au suferit joi dimineaţă accidente de muncă, ajungând la spital pentru îngrijiri medicale.

Primul accident a avut loc la o societate din Solca. Victima, un bărbat de 54 de ani, lucra la o freză verticală – aparat de prelucrare a lemnului, şi s-a tăiat la mâna stângă, fiind transportat la Spitalul municipal Rădăuţi, unde i s-a stabilit diagnosticul ”plagă contuză cu secţiuni musculare eminenţă tenoră stânga” .

În cauză s-a efectuat cercetarea la faţa locului și s-a luat legătura cu reprezentanţii ITM Suceava pentru lămurirea tuturor aspectelor legate de respectarea legislaţiei specifice pe linia sănătăţii și securităţii în muncă. S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de  ”neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” și ”nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În aceeaşi dimineaţă, Secţia de Poliţie Burdujeni a fost sesizată prin 112 despre faptul că o tânără de 20 ani, din Verești, a fost victima unui accident de muncă la un hipermarket din municipiul Suceava.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că tinerei i-a căzut un capac în zona capului, fiind transportată la Spitalul Judeţean Suceava.

În urma investigaţiilor a fost diagnosticată cu „TCC”.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, cercetările fiind continuate de poliţişti şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Ianuarie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.