Monitorul de Suceava

Accident cu trei răniţi, la ieşirea din Rădăuţi spre Marginea

Radu LUPAŞCU

Trei victime au ajuns la spital joi după-amiază, după ce două autoturisme s-au ciocnit violent, în municipiul Rădăuţi, la ieşirea spre comuna Marginea. Accidentul a avut loc în jurul orei 15.00, când două autoturisme, un BMW înmatriculat în Marea Britanie şi o Toyota înmatriculată în judeţul Suceava, s-au ciocnit frontal, după ce şoferul BMW-ului a intrat într-o depăşire neregulamentară. În urma impactului, autoturismul Toyota a fost proiectat în afara carosabilului, într-un copac de pe marginea drumului.

Cercetările întreprinse de poliţişti au stabilit faptul că un tânăr de 23 de ani, din comuna Burla, ce se afla la volanul unui BMW cu volanul pe partea dreaptă şi se deplasa dinspre Marginea spre centrul municipiului Rădăuţi, a intrat în depăşirea unui autoturism aflat în faţa sa şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturism Toyota, condus de o tânără de 28 de ani, din comuna Marginea. În urma coliziunii autoturismul Toyota a fost proiectat într-un pom ornamental situat în partea dreaptă a carosabilului, iar autoturismul BMW a rămas pe partea carosabilă. În urma coliziunii au fost rănite trei persoane, respectiv conducătoarea auto din autoturismul Toyota şi alte două femei, o femeie de 52 de ani din acelaşi autoturism şi o tânără de 18 ani din BMW.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au demarat o anchetă pentru a stabili modul în care a avut loc accidentul şi cine se face vinovat de producerea lui. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele  fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri. Din primele cercetări, vinovat de producerea accidentului ar fi tânărul de 23 de ani de la volanul autoturismului BMW, pe numele căruia a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate în zonă, după ce una dintre benzi a fost blocată în urma producerii accidentului.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Ianuarie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.