Monitorul de Suceava Drum cu polei

Accident cu două autoturisme implicate, pe Calea Unirii, după ce un șofer a pătruns pe contrasens

Radu LUPAŞCU

Două autoturisme au fost implicate ieri după-amiază într-un accident pe Calea Unirii din municipiul Suceava, mai sus de Grupul Școlar ”Petru Mușat”. Cel mai probabil din cauza drumului acoperit cu polei și a vitezei neadaptate, două autoturisme, un taxi Opel și un Ford Focus, au intrat în coliziune, blocând ambele benzi de urcare spre centrul orașului.

Cercetările efectuate de polițiști au arătat faptul că în timp ce cobora pe Calea Unirii la volanul unui autoturism Ford, un tânăr de 18 ani, din cauza lipsei de experiență în conducere și a drumului alunecos, a pierdut controlul direcției și a pătruns pe contrasens, unde a acroșat în partea laterală un taximetru Opel, care urca din sens invers. În urma coliziunii, șoferul în vârstă de 49 de ani al taximetrului a fost rănit și a fost preluat de un echipaj al ambulanței, care l-a transportat la spital. Polițiștii au dirijat circulația pe cele două benzi rămase libere, în timp ce angajații unei firme de salubritate au împrăștiat sare pe carosabil.

Cei doi șoferi implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Circulația a fost mult îngreunată în zonă din cauza circulației pe două două benzi. Din această cauză s-au format cozi de mașini pe toată artera principală a orașului, până în zona Palatului de Justiție. Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Ianuarie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.