Monitorul de Suceava

7 sept

Tiberiu COSOVAN, Florin PAIU

„Desgropările din Cetatea Sucevei”

Desgropările la vechia cetate din Suceava se continuă şi în anul acesta în chip îmbucurător. Pentru lucrările aceste au încuviinţat şi pentru anul acesta 300 de florini  Înaltul minister de culte şi instrucţiune din Viena şi Înalta dietă a Bucovinei. Se află foarte numeroase monede moldoveneşti, svedice, turceşti şi polone şi alte multe obiecte. S’au descoperit cărămidi cu inscripţii şi s’a constatat că mare parte din cetate s’a conservat acoperită fiind printre dărâmături”.

„Patria”, Anul I, nr. 30, Cernăuţi, Septemvre 1897.

 

„Moneda hârtie”

„Moneda hârtie, emisiunea cea mai nouă, este de calitatea cea mai fină, întocmai cum era şi înainte de răsboiu.Fiind astăzi mare lipsă de hârtie şi de toate acestea, guvernul român a cheltuit sume imense cu tipărirea lor. Se roagă deci cu insistenţă ca publicul bucovinean să păstreze această monedă, cu toată îngrijirea şi atenţia, în starea bună în care s-a predat publicului cu ocazia schimbului coroanelor în lei. Ruperea şi deteriorarea lor impune statului datoria de a le înlocui cu altele noi şi aceasta ar pricinui mult averii statului”.

„Glasul Bucovinei”, Anul III, Nr. 517, Septembrie 1920.   Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.