Monitorul de Suceava

6 sept

Tiberiu COSOVAN, Florin PAIU

„Junimea la Suceava”

În 5 Septemvre, la oarele 9, locaţiile <Clubului român> decorate cu gust deosebit cu steaguri naţionale, bucovinene şi austriece, erau deja literalmente pline...Fiind localul unde se dansează de regulă mult prea mic ca să cuprindă toate părechile, s’a dansat şi în localul din fund, întrebuinţat de altmintrelea ca loc de recreare...Dame esperte şi încărunţite în ale petrecerilor mi-au şoptit că de multă vreme n’au văzut o petrecere atât de frumoasă...”.

„Deşteptarea”, Anul XI, nr. 68, Cernăuţi, Septemvre 1901.

 

Caravane de radiografie medicală

„În raza oraşului Suceava este în fază de finalizare acţiunea de depistare integrală a populaţiei prin mijlocirea caravanelor de radiografie medicală în vederea eradicării tuberculozei. Numărul mare de radiografii efectuate, examenele auxiliare şi consultarea celor suspecţi de boli pulmonare au permis luarea de măsuri eficiente pentru scăderea morbidităţii, contribuind în acelaşi timp la instituirea tratamentelor profilactice necesare”.

„Zori Noi”, Anul XXII, nr. 6133, Suceava, Septembrie 1967.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.