Monitorul de Suceava De Ziua Mondială a Diabetului

21 de persoane au fost diagnosticate cu diabet, cu ocazia testării gratuite a glicemiei, organizată de Spitalul de Urgenţă Suceava

Dana HUMOREANU

Un număr de 347 de suceveni au beneficiat, joi, de măsurarea gratuită a glicemiei, în cadrul unei acţiuni organizate de Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, prin Centrul Judeţean Antidiabetic, în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România (FADR).

Medicul coordonator al centrului, dr. Gabriela Creţeanu, a declarat că în cadrul acestei acţiuni 63 de persoane au fost identificate cu pre-diabet şi au primit informaţii şi materiale educative privitoare la regimul de viaţă, precum şi recomandări de repetare a testării glicemiei şi de efectuare de analize specifice. Alte 21 de persoane, adică 6% dintre cei testaţi joi, au fost diagnosticate cu diabet zaharat, iar trei dintre acestea au fost internate de urgenţă în spital. Printre cei care au aflat cu această ocazie că suferă de diabet s-a aflat şi un angajat al spitalului. De altfel, printre persoanele care au mers cu această ocazie să-şi măsoare glicemia s-au aflat şi salariaţi ai unităţii medicale, inclusiv medici, care nu au mai făcut acest test de foarte multă vreme sau chiar niciodată.

Acţiunea de la spital a fost organizată pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului, sub sloganul „Diabetul şi familia” şi având ca simbol un cerc albastru.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 08 Noiembrie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.