Monitorul de Suceava Implicare

1.000.000 de euro rămân în comunitate prin sponsorizările EGGER România

Cosmin ROMEGA

Compania EGGER Romania, ca parte a comunității din Rădăuți și împrejurimi, a sprijinit proiecte cu impact local în valoare de 1.000.000 de euro. EGGER a direcționat aceste fonduri spre sponsorizări, alegând astfel să contribuie la bunăstarea întregii comunități, îmbunătățirea serviciilor de sănătate, a condițiilor de învățare, sprijinirea familiilor aflate în dificultate, dar și încurajarea activității sportive.

 

Proiecte pentru întreaga comunitate

 

Pentru modernizarea clădirii administrative și a spațiului de lucru de la Garda de intervenție ISU din Rădăuți au fost alocați 256.000 euro. Astfel, 100 pompieri își vor desfășura activitatea de birou și se vor odihni într-un spațiu modernizat, fiind astfel mai pregătiți să intervină în cazul unor incidente nefericite.

Alți 50.000 euro au fost destinați amenajării spațiului verde de pe strada Bogdan Vodă din Rădăuți. De transformarea zonei centrale din Rădăuți vor beneficia toți cei care se vor plimba sau vor participa la activitățile ce vor fi organizate în zona pietonală.

Din aprilie 2021 elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 și preșcolarii de la Grădinița Dornești, cât și copiii din întreaga comunitate, se bucură de primul loc de joacă din Dornești, amenajat cu sprijinul Egger.

 

”EGGER adoptă o școală” – Școala ”Bogdan Vodă” Rădăuți

 

Condiții cât mai bune de învățare pentru toți copiii reprezintă un deziderat permanent. În 2021 compania Egger România a demarat primul proiect dintr-o serie cu impact major asupra mediului în care copiii noștri sunt educați: ”EGGER adoptă o școală”.

Primii beneficiari ai proiectului, prin care se urmărește crearea unui mediu modern de învățare, sunt cei peste 570 de copii de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți.

Modernizarea a început deja, cu pardoseală EGGER pentru 10 clase, table magnetice pentru 12 clase și va continua cu mobilier școlar nou pentru toate clasele, realizat cu PAL EGGER, renovarea spațiilor comune (holuri și scări), iar la final, amenajarea unui spațiu verde cu rol educativ și de relaxare.

 

Proiecte din educație, sprijinite la „Petru Rareș”, „Ștefan cel Mare” și USV

 

În top trei proiecte din educație, sprijinite de EGGER în 2021, se află și Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava. În septembrie 2021 a fost inaugurat Centrul de informare și documentare, un spațiu modern, cu mobilier și tehnică de calcul de ultimă generație, amenajat și cu finanțarea EGGER de 60.000 euro. La el vor avea acces cei peste 700 elevi și profesorii colegiului.

„EGGER este o companie cu viziune pe termen lung și înțelege că programarea și robotica sunt cursurile viitorului. Am ales să susținem activitatea Cluburilor de robotică de la Colegiul Național <Petru Rareș> și Colegiul Național <Ștefan cel Mare> din Suceava prin dotarea cu echipamente în valoare de 5.000 euro. Astfel, zeci de liceeni vor putea dobândi abilități care să-i ajute să facă față unui viitor smart în care tehnologia va domina”, menționează reprezentanții companiei.

Pentru liceenii care vor continua studiile universitare în domeniu, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava îi așteaptă să studieze echipamentele industriale sau pe echipamentele de calcul donate de EGGER, în valoare de peste 41.000 euro.

 

Accesul la sănătate, sprijinit

„Seria nefericită de incendii în spitale, cauzate de concentrația prea mare de oxigen din saloane, ne-a atras atenția și am căutat o soluție pentru a evita pe viitor astfel de incidente. În parteneriat cu Crucea Roșie Suceava, am decis să achiziționăm senzori de oxigen în valoare de 15.000 euro pentru dotarea spitalelor din Rădăuți și Fălticeni, senzori capabili să detecteze și să alerteze cu privire la nivelul ridicat de oxigen.

Alături de Crucea Roșie Suceava, în 2021 am ajutat opt cazuri medicale, iar pentru proiectele vizând sănătatea din 2022 am oferit partenerului nostru sprijin în valoare de 185.000 euro”, au precizat reprezentanții EGGER, care au dovedit că se află alături de comunitate la nevoie.

Asociația pentru Intervenție în Autism Suceava (AIAS) a ajuns în Rădăuți pentru a oferi sprijin familiilor cu copii cu tulburări de dezvoltare/TSA prin programul ImPACT, finanțat de EGGER. Astfel, în prima etapă, 20 de familii cu copii suferind de TSA vor învăța tehnici pe care le pot folosi pentru a-și ajuta copilul să dezvolte abilități sociale, de comunicare, imitație și joacă în timpul rutinelor și activităților zilnice.

 

Cazuri sociale sprijinite de EGGER

Șapte familii și peste 100 de copii, tineri sau vârstnici în dificultate au primit sprijinul companiei, iar activitatea continuă.

În 2021 Egger a continuat să sprijine cauzele sociale din comunitate.

În Rădăuți a sprijinit casa de tip familial ”Universul Copiilor” și a asigurat chiria pe un an pentru o familie cu cinci copii.

Trei dintre familiile din Dornești ale căror case au ars în 2021 au primit sprijin de 30.000 euro pentru refacerea locuințelor.

De asemenea, au oferit materiale de construcții pentru alte trei familii din județul Suceava aflate în aceeași situație, dar și pentru renovarea Centrului de recuperare din Pojorâta și a centrului din Suceava al Asociației Euroactiv. 

 

Susținere pentru activitățile și competițiile sportive

La competițiile sportive susținute de EGGER au participat peste 300 de persoane, dintre care aproape 100 de copii.

„În cadrul EGGER, acordăm o importanță deosebită activității sportive și susținem practicarea sportului, atât în rândul angajaților, cât și în rândul comunității din care facem parte. În 2021 am sponsorizat competiția de alergare montană Bucovina Ultra Rocks (30-31 iulie), mai precis cursa Lady’s Rock powered by EGGER, la care au participat 165 de alergători.

În Rădăuți am sprijinit organizarea a trei turnee de tenis pentru copii, un turneu de padbol și participarea unor tineri sportivi rădăuțeni la finala Campionatului de lupte pe plajă”, au mai spus reprezentanții companiei Egger, care deține din 2008 o fabrică  în Rădăuți, cu peste 850 de angajați. Acolo sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Ianuarie 2022.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.