Monitorul de Suceava

10 sancțiuni aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de prevenție în context Covid

Dana HUMOREANU

Activitățile de verificare efectuate de polițiști în județul Suceava în contextul măsurilor și interdicțiilor în context Covid 19, în data de 31 iulie a.c., au vizat 158 de persoane și 88 de societăți comerciale, conform unui comunicat de presă remis sâmbătă de Prefectura Suceava. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor, conform legislației în vigoare. Prefectura reamintește că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Suceava, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară stabilite în condițiile legii.

Administratorii/ proprietarii spațiilor publice deschise menționate au obligația de a afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile respective, la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Operatorii economici care desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și altele asemenea (spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a transmis mulțumiri tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare fizică și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 August 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.