Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 73 (8602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
luni, 18 august 2014
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezastrul padurilor sucevene trimis de
(18 aug 2014, 11:12:52
În ultimul deceniu, în Moldova au dispărut două hectare de pădure pe zi.Suceava şi Neamţ vor avea nevoie de zeci de ani ca să se refacă la nivelul anului 1989. Judeţul Suceava, unde suprafaţa împădurită era, în urmă cu 17 ani, de 450.000 de hectare, a fost ţinta defrişărilor masive din ultimii ani.Nimeni nu ştie, cu exactitate, cât s-a tăiat în codrii din Suceava. . De exemplu dintr-o pădure de 10 hectare care fusese retrocedată Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi era administrată de Protopopiatul din Rădăuţi, au mai rămas câteva pâlcuri de copaci. Restul au dispărut.

2.   Dezastrul padurilor sucevene trimis de
(18 aug 2014, 11:16:04
*Iniţiatorul unei legi prin care 2.480 de hectare de pădure din Suceava au fost trecute la Bistriţa Năsăud pentru a fi rase este Augustin Zegrean.In anul 2008, trei deputaţi PDL, Augustin Zegrean, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, Ioan Oltean şi Daniel Buda au iniţiat o lege prin care 2.480 de hectare de pădure din proprietatea comunei Poiana Stampei au fost transferate la Bistriţa Năsăud.Defrişări masive sunt în Cârlibaba sau în Stulpicani, în zona Codrilor seculari de la Slătioara.
*O fundație la care Înalt Prea-Sfinția Sa Pimen Suceveanul, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților apare drept președinte revendică in jud Suceava de la Statul Român peste 192.000 de hectare de pădure, plus cantoanele silvice de pe raza suprafața respectivă. Nea Pimen de-abia asteapta sa ia drujba in spate si sa rada codrii Bucovinei.

3.   Dezastrul padurilor sucevene trimis de
(18 aug 2014, 11:20:09
Am sperat că în sfârşit în codrii Bucovinei, din care facem şi noi parte, va domni ORDINEA şi LEGEA.Am sperat ca unul din parlamentarii nostri sa faca o lege care să treacă pădurile patriei la „RESURSE STRATEGICE”, resurse care nu pot fi înstrăinate. Atunci cum a fost posibil să se accepte un devorator de păduri de talia celor de la Schweihoffer? Acestei firme nu i s-a permis accesul în unele ţări din estul Europei, însă la noi a fost primită cu braţele deschise.Închei cu unul dintre sloganurile pe care le găseam în perioada comunistă la intrarea în orice pădure: „Cine va avea în viitor pădure, va avea aur!” Aşa e! Oare noi ce vom avea?

4.   Dezastrul padurilor sucevene trimis de
(18 aug 2014, 11:25:58
Universitatea Harvard este unul dintre cei mai mari proprietari privaţi de păduri din România.Prestigioasa universitate americană deţine in jud.Suceava 760 de hectare pe raza Ocolului Silvic Gura Humorului, 457 de hectare în zona OS Adâncata şi 263 de hectare pe suprafeţele administrate de Ocolul Silvic privat Fălticeni..Ma intreb daca mai avem paduri si terenuri care sunt ale romanilor?In curand vom constata ca tot ce e in jurul nostru nu ne mai apartine.

5.   Dezastrul padurilor sucevene trimis de
(18 aug 2014, 11:31:02
Dacă Austria a acaparat o mare parte din fondul forestier de la noi, exploatând fără milă lemnul din pădurile noastre, aşa cum am aflat de curând, să vedem cum sunt îngrijite şi valorificate pădurile din Austria şi ce venituri le aduc ele austriecilor, poate luăm şi noi vre-un exemplu..n Austria, pădurile acoperă 3,96 Milioane de hectare, adică circa 47% din suprafaţa naţională. (În ţările scandinave procentele sunt mult mai mari: 75% din teritoriul ţării e împădurit în Finlanda, 68% în Suedia)Se pare că la noi procentul de păduri ar fi cam 27%, dar în aceste raportări intră şi suprafeţe care au fost de fapt rase de mult.Global, valoarea adăugată de sectorul forestier austriac este estimată la 4,8 miliarde €, provenind din: 1 miliard din exploatarea pădurii, 2 miliarde din transformarea în cherestea , 1,8 miliarde din producţia de hârtie şi carton.
În schimb la noi, se estimează că am pierdut 5 miliarde de euro din defrişări ilegale. De fapt pagubele sunt mult mai mari, dacă avem în vedere şi distrugerea solului montan,inundaţiile, alunecările de ten, modificările climatice şi poluarea ce urmează defrişărilor.
6.   Mafia lemnului este itrsv chira dumitru........ trimis de
(18 aug 2014, 20:14:39
chira dumitru este cel mai mare spagar din itrsv le ride la toti in nas,face averi cu ciocanu si cu fel si fel de autorizati. a trecut bunurile pe cumnati,surori si neamuri e un mafiot jegos. taicasu a taiat padurea popilor sa intre el la itrsv si acum el face la fel trebuie facut denut la dna pentru asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei