Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 95 (8624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
marţi, 8 ianuarie 2013
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma bucur! trimis de
( 8 ian 2013, 11:32:50
Poate se mai triaza si nu mai ajung la volan toti retardatii.
2.   F.bine trimis de
( 8 ian 2013, 11:46:00
oricum, examenul oftalmologic si cel psihiatru trebuie facut cu f.f.f.mare atentie.....
avem din ce in ce mai multi cond.auto deosebit de agresivi , care nu stiu sa-si rezolve o situatie ivita in trafic decit cu pumnul, pistolul, si ce mai vine in cap la fiecare.......
f.bine venita aceasta verificare...... poate ar trebui facuta mai des......
stiu, o sa fiu injurata, dar vedem ce se intimpla pe sosele..
3.   O intrebare trimis de
( 8 ian 2013, 12:14:36
daca ma casatoresc si imi schimb numele de fam. trebuie sa-mi schimb si permisul? buletinul stiu ca e obligatoriu de schimbat,dar si permisul ? Multumesc
3.1  RE: O intrebare trimis de
( 8 ian 2013, 14:49:47
Adresa de pe C.I. (domiciliu) trebuie sa coincida cu cea de pe permis! Bineinteles ca si numele trebuie sa coincida. Altfel avertisment/amenda/amenda . . . depinde peste ce fel de politist dai !tongue
4.   Bataie de joc pe banii noștri!!!! trimis de
( 8 ian 2013, 20:24:58
După 2 zile și 2 deplasări de 80 km am reușit azi după amiază dă îmi depun dosarul la Mol, Suceava !!! Vrei și tu și nu știi ce te așteaptă ?
O mare bataie de joc din partea angajaților permise auto și înmatriculări, care daca ar fi urmat exemplul colegilor de la pașapoarte ar fi evitat îmbulzeala și haosul ce a cuprins întreg molul. Nimic mai simplu, un agent de pază la ușă cu un pix și un caiet. Ai ajuns, te programează in ordinea sosirii in funcție de nimărul cererilor pe care serviciul le poate rezolva intro zi, îți indica data și eventual ora aproximativă și totul ar fi fost ok. La fiecare intrare și cîteva ore distanță fiecare face o listă, și scandalul e gata. Nimeni nu respectă nimic, bunul simț e absent. Și uite așa trece prima zi în care poți pleca spre casă seara după ce te-ai asigurat că ți-ai pus numele pe cît mai multe liste. Ziua doi, după ce ai ajuns la prima oră, îți va oferi alte palpitații... Ce listă va fi luată ca oficială, numele tău mai e pe ea... Cu noroc îți vor lua CI după care fără nicio regula sau ordine astepti intr-un vacarm insuportabil să fii strigat. Nu metge la toaletă, cafea,etc pentru că nu știi cînd vei fi strigat. Nu ar strica sa aveți la voi niște calmante... Angajații te vor trata ca pe o zdreanță, nervoși și nesatisfăcuți.... OARE NU ERA MAI SIMPLU PENTRU NOI ȘI PENTRU EI SA FACA EI O LISTA SI SA ITI ZICA VII JOI INTRE 11-12????
5.   Cum se face o revolutie 1 trimis de
( 9 ian 2013, 12:43:57
Neamule... veni vremea pentru preschimbarea permisului meu de conducere asa ca am purces la locul si organul care asigura poporului aceast serviciu : m-am documentat de ce si cum, acte , legislatie sa nu ma ia militienii de prost si sa ma poarte si toate alea , eu venind cu apucaturile de demult cand cetateanul nu platea el fonctionarul ca sa fie in masura sa-i ceara socoteli.
Zis si facut : m-am conectat la net si am citit cum au facut si altii ce trebuie sa fac si trebuie sa am la mine pentru temerara misiune, fara sa stiu cu adevarat in ce ma bag.
M-am deplasat la Mall-ul orasenesc , la biroul prefecturii judetene ce manareste documentele cetateanului cu privire la circulatia auto, si am gasit acolo o revolutie in desfasurare cu toate ingredientele specifice : mase, lideri, confuzie, discursuri, grupuri, imbranceli, forte de ordine, ordinea de stat, si cate si mai cate.
Demersul meu mi-a consumat 2 zile din existenta dar m-a facut sa inteleg mai bine asazisele evenimente din decembrie.
Desi titlul suna ca un indrumator destinat facatorilor de revolutii , cu putina rabdare si indulgenta poti observa multe in asmenea situatii in care o multime de indivizi necunoscuti care au un scop anume , concurenti oarecum intre ei ca timp dar unitari ca finalitate, actioneaza intr-un mod specific si absolut imprevizibil si fiind ca oricum eram prins in mijlocul "evenimentelor " am devenit atent si am incercat sa fac conexiuni cu ce mai citisem sau observasem prin media despre psihologia colectiva .
6.   Cum se face o revolutie 2 trimis de
( 9 ian 2013, 12:46:20
Masele mele , cele pe umerii carora se sprijinea proiectia mea despre revolutie, era formata foarte eterogen: tineri zvacnitori , nerabdatori si indiferenti de orice regula sau observatie, cu fraze cu raspuns imediat si punitiv, indiferent de argumente, oameni de varsta medie , asezati si prinsi in activitati a caror participare la revolutie era conditionata de timp, cu oarece logica in ordinea lucrurilor de acolo, mai putin comunicativi si in general cooperanti si disciplinati, pensionari in diferite stari de ramolire , dar toti cu pretentii de stapani de sfaturi absolut indispensabile, ce se miscau incet si de obicei intrau in conflict cu tinerii juvenili si fortosi, femei gravide bagate inconstient in multime , care mai apoi tipau ca ce si cum nu fac animalele in situatiile similare .
Am mai observat o categorie mai ciudata care parea mai linistita si sigura de sine , indivizi mai in varsta sau unii cu aere de oameni asezati si seriosi, am vazut chiar o baba cu carja , mesa si manson si parkinson careia un jandarm o gratula cu doamna colonel, aceasta categorie avand un aer conspirativ , discutau din priviri peste tejgheaua biroului sau schimbau semne codificate prin usa ce dadea spre toaleta magazinului.
Vechea oranduire era reprezentata de oficialii biroului auto absolut prinsi nepregatiti pentru acest eveniment , supusi unor presiuni psihologice si ameninatati fizic cu executie prin strangere de gat la sfarsitul programului. Fortele de ordine chemate erau cativa jandarmi cu cataramele slabanoage care strigau ceva despre ordine si evacuare , pe care oricum nu ii asculta nimeni. Interventia moscovei era asigurata de legatura telefonica si dispozitiile prefectului de multumire a maselor prin programul de lucru prelungit.
7.   Cum se face o revolutie 3 trimis de
( 9 ian 2013, 12:47:55
Despre programul revolutiei si revolutionari si liderii lor as vrea sa fiu mai explicit deoarece mi s-a parut sectorul cel mai interesant al evenimentului.Etnic masa de revolutionari era formata in majoritate de romani si un procent reprezentativ de tigani rudari veniti si ei pe post de natiune conlocuitoare ce isi cere drepturile culturale , si prin specificul lor constituiau in permanenta motorul ce genera idei si initiative . Deoarece revolutia are caracter permanent pana pe 18 ianuarie cand intra in vigoare noul decret rutier, in fiecare zi dupa terminarea programului biroului de permise auto , se constituia un comitet de initiativa care intocmea un program de actiune , adica incepea o lista dupa care urma a lucra revolutia in ziua urmatoare . In prima zi in care am participat eu de dimineata pana pe la orele 18 autoritatile au fost atacate revolutionar permanent astfel ca la sfarsit cei doi bieti lucratori erau fleasca fara sa aiba nici cea mai mica intentie de schimbare de organizare pentru a doua zi , dovada ca regimul nu renunta usor la obiceiurile sale de a oripila masele. Dupa incheierea programului cand ramasesera foarte multi revolutionari nesatisfacuti , au inceput sa se faca bisericute cu comitete de initiativa pentru intocmirea unui nou program de revolutie, (lista ) .
Dupa vre-o cateva initiative a unui tigan guraliv stinse in fasa de masa cu caracter national ofensata de minoritate a aparut constructiv tot un tigan ce a sugerat o aranjare de felul "un roman, un tigan,un roman , un tigan" si un nene cu barbuta si sapca de pensionar intelept a impus ideea multimii si a luat initiativa tiparirii pe genunchi a programului revolutiei pentru ziua urmatoare.
8.   Cum se face o revolutie 4 trimis de
( 9 ian 2013, 12:49:18
Asadar acest comitet de initiativa de larga orientare populara si etnica , unanim acceptat de masele beligerante a intocmit programul cu membrii frontului , operatiune care a durat vre-o 2 ore astfel ca apropiindu-se ora inchiderii moll-ului se punea problema sigurantei cauzei revolutiei , asa ca a aparut ideea efectuarii unei copii de rezerva , care la nevoie sa fie prezentata natiunilor unite , in ideea utilizarii daca acest program intocmit dupa mai multe framantari belicoase nu trece noaptea viitoare , deoarece se zvonea ca dupa ora 23 urma sa aiba loc o contrarevolutie efectuata cu sprijinul extern magazinului , de revolutionari care urmau sa vina peste noapte si a caror bune intentii nu erau certe. A fost efectuata o copie xerox de siguranta ce a fost introdusa intr-o tipla a timpului de un tigan membru al frontului , dupa expresia lui "bagata printr-o borta die la usa la beroul de permise".Odata rezolvata aceasta problema era necesar ca programul original sa treaca seara prin asigurarea unei paze permanente prin impartirea plantoanelor ,ca prima garda , pana la ora 01 noaptea sa fie asigurata de un grup national de romani care a fost ales si si-a luat legamant de paza urmand sa fie schimbati de o garda de tigani rudari. La faza asta am plecat acasa chiar in preajma momentului cand paznicii magazinului scanau zona de conflict impingand revolutionarii spre iesire deoarece era ora inchiderii.
9.   Cum se face o revolutie 5 trimis de
( 9 ian 2013, 12:50:48
De aici pana la ora 06 45 am avut un "gap" de memorie deoarece am mers acasa si m-am culcat. La ora la care am revenit la usile magazinului era ca sub zidurile Bastiliei , un adevarat razboi civil deoarece romanii cu juramant de credinta pana la ora 01 , au plecat acasa , cu tot cu lista iar tiganii (vre-o12) desi au venit de la vre-o 15 km cu o masina si ciomege sa apere revolutia , au inghetat pana dimineata intr-o duba si erau nervosi nevoie mare , dar primii la usa in ideea de a recupera idealurile prin copia programului revolutionar de rezerva si a-l pune in aplicare. Pana la ora deschiderii 8.00 au existat largi dezbateri despre unde si cum sa se duca unii sau altii , ce si cum sa se pupe nationalitatile , oricum fara translatori sau perdea , mentionez ca revolutionarii erau reprezentativi de pe tot judetul. Odata deschis magazinul a fost dat startul pentru ocuparea locurilor la tribuna dezbaterii listelor , si astfel un spatiu destul de generos a fost ocupat de vre-o 600-700 de persoane dintre care absolut toti discutau si sustineau pozitia proprie pe una din cele vre-o trei lisate perfect valabile dupa argumentatiile fiecareia . Bineinteles ca erau dispute in legatura cu diferendul de a sta in duba cu ciomagul in mana si statul sub plapuma langa lampa cu carbid a sotiei , sau cu fecioria trezita orientata spre stele. Oricum erau multe idei valoroase si au fost insusite in diferite grade de asimilare , pana in momentul in care un ins guraliv , nu stiu prin ce mijloace a facut rost de toate listele si a inceput sa-si foloseasca volumul vocal di rarunchii proprii , propunand o deplasare a teatrului de operatii la vre-o 25 de metri lateral pentru a nu provoca victime colaterale unei firme de telefonie mobila amplasata neinspirat . Imediat a fost facut rost de un postament si liderul suprem cu pulovar largit la gat de diferendele anterioare a inceput sa citeasca programele revolutiilor unite.
10.   Cum se face o revolutie 6 trimis de
( 9 ian 2013, 12:52:52
Dupa primele strigari , m-am dumirit ca era doxa de inteligent ca a salvat revolutia noastra romano-rudareasca prin faptul ca a citit cateva nume din celelalte doua liste apoi cand am vazut ca urmeaza vre-o 7 nume de Stanescu m-am linistit si am asteptat sa ma citeasca si pe mine la numarul 14 cand de frica sa nu fiu auzit am raspuns sfortandu-ma sa scot decibeli peste norma unui reactor, am predat cartea de identitate in lotul castigatorilor in revolutie si am simtit ca mi-am atins scopul pentru care am pornit de acasa. Ce urma era floare la ureche, nu trebuia decat sa fiu calm si sa astept sa-l strige pe Verginel Stanescu din fata mea si apoi sa fiu atent sa nu-mi fure cineva locul , in rest nu erau decat profitori si iredentisti invidiosi si inselatii de pe celelalte liste lasati in bataia soartei in speranta unor noi miscari revolutionare si a unor programe mai norocoase. A venit apoi vocea de megafon a unui militian chel cu mustata ca e a cerut sa stea de vorba cu mine sa ma intrebe ceva despre miscarea capului la stanga sau la dreapta pentru o poza individuala pentru cartea de istorie a preschimbarii permisului meu auto .
In treacat mai mentionez ca toate personajele misterioase de care pomeneam cand descriam tipologiile de revolutionari au fost fotate de militian inaintea mea inclusiv baba cu carja ,mesa si manson si un parkinson ce producea dificultati de pozare a fondului ei de ten, gratulata totusi in final cu "poftiti doamna , in onoarea domnului colonel dumnezeu sa-l ierte".
11.   Epilog la farsitul revolutiei trimis de
( 9 ian 2013, 12:54:20
Cam asa se face o revolutie si banuiesc cu toata seriozitatea ca unele analogii sunt reale deoarece cu toata sinceritatea o spun din nou ca in conditiile date in care pui laolalta indivizi ce nu se cunosc intre ei dar care sunt concurentiali pe un scop, in absenta unor norme de coercitie , acestia au un comportament absolut imprevizibil si incontrolabil , fiecare ascunzandu-si actiunile sub siguranta anonimatului si a lipsei identitatii fizice directe iar asta e un lucru periculos.
Ganditi putin si puneti in locul indivizilor , grupuri organizate si neidentificate prin neglijente administrative care profita de dilutia de autoritate si apoi judecati-va ce inseamna siguranta individuala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei