Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 158 (7159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teodorovici despre sistemul de sănătate: Ceea ce lipsește e calitatea umană

Miercuri, 10 Iulie 2019 (15:35:03)

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că în sistemul de sănătate ceea ce lipsește este „calitatea umană”, subliniind că dacă ar fi efectuat un sondaj, un procent de aproape 100% din populație va spune același lucru, informează Mediafax.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, în cadrul unui eveniment că ceea ce lipsește atât în domeniul sănătății, cât și în multe alte domenii este „calitatea umană”.

„Ce ne lipsește? Poate ne supărăm dacă spunem așa, direct, cred că totuși calitatea umană, sau nivelul acesteia lipsește foarte mult în toate domenile și, desigur, și în sănătate. Nu vreau să văd medici care își dau diplome. Pentru medici, diploma în sine este pacientul a cărei problemă este rezolvată de medic”, a spus ministrul.

Potrivit aceleiași surse, în ipoteza în care un sondaj ar fi realizat pe această temă, în rândul populației, un procent apropiat de 100% va semnala aceeași problemă a „calității umane”.

„Oricât de defect ar fi sistemul, din toate punctele de vedere - infrastructură, medicație, orice, când vezi totuși un altfel de comportament cred că e un lucru de la care se pleacă”, precizează ministrul.

„Mă uit astăzi la foarte multe zone unde s-au dat și bani de salarizare și echipamente, nu poate nimeni să nege că echipamentele zac de ani de zile, nou-nouțe, de ultimă generație la acea vreme prin magaziile multor spitale, e un fapt deja cunoscut. (...) Poți să fi un medic foarte bun, dar fără acest nivel al calității umane mai sus decât media nu cred că poți să faci ceea ce omul așteaptă de la tine”, a mai adăugat ministrul.

Eugen Teodorovici a precizat că statul este dispus să sprijine sectorul Sănătății „din toate puterile, cu toată forța”.

„Din mai multe motive, o dată că e obligatoriu ca cei care sunt în funcții publice să înțeleagă că unul dintre motivele pentru care sunt în acele funcții este și acesta al pacientului, al omului. Sunt chestiuni normale, umane, între noi, între oameni”, a informat ministrul.

Sursa citată a declarat și faptul că un efect important al investițiilor în acest domeniu vizează și latura economică, cheltuielile fiind considerabil diminuate prin programele de prevenție.

„Dacă gândești economic, e logic să investești, să previi, decât să stai să cheltui apoi sute de milioane de euro, poate chiar sume și mai mari în zona de sănătate. (...) Orice faci, ori ești acuzat că îți faci campanie, asta e o chestiune care nouă ne face foarte mult rău. Noi politizăm orice”, spune Teodorovici.

Teodorovici a declarat că e dispus să facă rost de finanțare pentru principalele patologii caracterizate ca fiind cele cu rata cea mai mare de mortalitate în România, în sensul diminuării procentului îngrijorător al ratei deceselor pentru bolnavii cu acele afecțiuni, dar și în sens economic: „Sunt cele mai mari costuri generate în economia noastră, trebuie să știm ce trebuie făcut pentru ca acest tip de patologie să nu mai fie o problemă pentru noi ca țară”, a spus ministrul.

El a concluzionat spunând că România are nevoie de un pact pe sănătate. „Poate ar fi indicat ca toți factorii politici decidenți să stea la aceeași masă, discutăm exact despre aceste lucruri, le punem pe hârtie cu calitatea obligatorie de a fi parcurse și atunci indiferent de cine guvernează le aplică, fără ca cealaltă parte să primească huiduieli sau tot felul de mesaje, astfel încât să nu se facă. Din păcate asta e lumea politică, e meschină”, a conchis ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teodorovici despre sistemul de sănătate: Ceea ce lipsește e calitatea umană.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teodorovici despre sistemul de sănătate: Ceea ce lipsește e calitatea umană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei