Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 118 (7119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvern: Firmele și școlile pot accesa 100 milioane euro pentru proiecte de formare profesională

Joi, 23 Mai 2019 (12:08:16)

Executivul a lansat, joi, două apeluri de proiecte pentru formarea profesională a elevilor și studenților prin stagii de practică, inclusiv prin învățământ dual, în valoare totală de 100 milioane euro. De noile măsuri vor beneficia 27.000 de elevi și 5.000 de studenți, informează Mediafax.

"Lansăm astăzi (miercuri - n.r.) două apeluri de proiecte pentru pregătirea profesională a tinerilor și am încredere că aceste proiecte vor fi puse în aplicare în scurt timp. Cu o finanțare de 70 milioane euro, respectiv 30 de milioane euro oferim pentru peste 27.000 de elevi și 5.000 de studenți oportunitatea unor stagii de practică, inclusiv prin învățământul dual, pentru ca pregătirea lor să țină pasul cu cerințele pieței muncii", a anunțat premierul Viorica Dăncilă, joi, la Palatul Victoria.

Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că prin aceste proiecte va fi sprijinit un sistem de informare coordonată între sectorul privat și rețeaua de unități de învățământ.

"Sprijinim financiar, așadar, un sistem de informare coordonată în ambele sensuri: de la companii/sectorul privat către rețeaua unităților de învățământ privind nevoile lor de instruire. De la unitățile de învățământ către întreprinderi, pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii la nivel regional și local. Vor fi incluși într-un astfel de sistem de informare și părinții / tutorii elevilor pentru mai buna comunicare a beneficiilor participării elevilor la programe de internship și stagii de practică, prezentarea de modele de succes și bune practici", a afirmat ministrul.

El a adăugat că Guvernul vrea să sprijine studenții și elevi să își dezvolte abilitățile practice, apelând la bani europeni.

"Ne propunem să dăm șansa elevilor și studenților să își dezvolte, cu ajutorul banilor europeni, abilitățile practice și să învețe o meserie încă din școală, prin accesul la un sistem de învățare la locul de muncă. Astfel vom putea rezolva o problemă crucială pentru economie: corelarea învățământului cu cerințele pieței muncii. Punem accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv și din domeniile de specializare inteligentă", a conchis Teodorovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvern: Firmele și școlile pot accesa 100 milioane euro pentru proiecte de formare profesională.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvern: Firmele și școlile pot accesa 100 milioane euro pentru proiecte de formare profesională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei