Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 297 (5504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buşoi: CNAS a avut în 2013 cel mai mare buget din istorie, 23,1 miliarde lei, dar încă insuficient

Vineri, 20 Decembrie 2013 (16:32:21)
Fondurile alocate CNAS în 2013, de 23,123 miliarde lei, reprezintă cel mai mare buget din istorie al instituţiei, care a făcut posibilă rezolvarea unor probleme importante, dar nu a tuturor celor ale sistemului asigurărilor de sănătate, a anunţat, vineri, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi."În 2013, fondurile alocate au făcut posibilă rezolvarea unor probleme importante, însă banii au fost insuficienţi pentru a rezolva toate problemele cu care se confruntă sistemul asigurărilor de sănătate din România. Putem spune că au fost aduse la zi plăţile pentru medicamente şi materiale sanitare din farmacii şi pe programe, ne conformăm astfel termenelor de plată impuse de Directiva pentru combaterea plăţilor întârziate, transpusă în Legea 7/2013, iar din februarie 2014 facturile la medicamente se vor plăti la 60+30 zile. Acest lucru reprezintă un pas înainte comparativ cu anii 2009, 2010 şi 2011", a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi.De asemenea, numărul pacienţilor care primesc gratuit tratament oncologic aprobat de CNAS a crescut la 7.500. "În septembrie 2013, pentru prima dată, lista de aşteptare pentru medicaţia de specialitate a fost redusă la zero. Totodată, au fost eliminate listele de aşteptare pentru tratamentul hepatitei B şi C. Nu mai există lista de aşteptare pentru dispozitive medicale în marea majoritate a judeţelor", a adăugat preşedintele CNAS. Potrivit lui Buşoi, tot în 2013, majoritatea spitalelor au fost "mai bine" finanţate decât în 2012. " În 2013, 8,02 miliarde lei au fost alocate spitalelor şi, în premieră, nu am mai angajat bani din anul viitor pentru luna decembrie, aşa cum s-a întâmplat în alţi ani. În 2014, bugetul pentru unităţile spitaliceşti va creşte la 8,297 miliarde de lei", a mai spus el. Preşedintele CNAS a menţionat, tot ca o reuşită din 2013, rambursarea plăţilor externe. "În 2013, am plătit 33,3 milioane de euro din totalul de 168 de milioane de euro pentru furnizorii externi de servicii medicale. Bugetul alocat pentru anul viitor permite achitarea integrală a datoriilor către ţările membre UE", a explicat Buşoi. Ca provocări pentru 2014, preşedintele CNAS a amintit plăţile la medicamente, pe care şi le doreşte să rămână "în termenele legale", şi programele naţionale de sănătate care vor fi preluate de instituţie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buşoi: CNAS a avut în 2013 cel mai mare buget din istorie, 23,1 miliarde lei, dar încă insuficient.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buşoi: CNAS a avut în 2013 cel mai mare buget din istorie, 23,1 miliarde lei, dar încă insuficient0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei