Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 295 (5502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bistriţa: Parazăpezile pentru Pasul Tihuţa nu pot fi montate, pământul fiind îngheţat

Miercuri, 18 Decembrie 2013 (15:43:11)
Parazăpezile trimise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în Pasului Tihuţa pentru a împiedica înzăpezirea DN 17 nu pot fi montate deoarece ţăruşii trebuie introduşi la 40 de centimetri sub pământ, însă solul este îngheţat, transmite corespondentul MEDIAFAX.Şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita, a declarat, miercuri, în şedinţa Colegiului prefectural, că au ajuns parazăpezile pentru Pasul Tihuţa, dar nu au putut fi montate."Singura treabă cu care am rămas în urmă este montarea parazăpezilor. Acest lucru este cauzat de faptul că am primit panourile abia în 13 decembrie şi era deja zăpadă mare şi viscol în zonă. Parazăpezile se montează la nivelul solului şi nu am putut să le montăm. Plasa care se foloseşte ca şi parazăpezi, trei mii de metri liniari, o avem. E deja în Piatra Fântânele. Nu pot spune când vor fi condiţii să punem ţăruşii pe care se aliniază plasa. Aceştia trebuie să intre în pământ între 30 şi 40 de centimetri, dar fiind solul îngheţat şi zăpadă mare nu se pot monta. Când va fi momentul, într-o săptămână îi putem pune", a spus Slavita.Întrebat dacă sistemele de protecţie ar fi fost utile în caz că ajungeau mai devreme, Alexandru Slavita a răspuns că puteau fi doar un obstacol în calea vântului. "Parazăpezile au o înălţime de 1,20-1,50 metri şi se pun la o anumită distanţă de axul drumului. Rolul lor este de a opri zăpada pentru o perioadă. Se creează un morman de zăpadă de-a lungul lor şi utilajele au răgaz să ajungă pe locurile unde e viscol. Însă, după o vreme, obstacolul de zăpadă creează condiţii defavorabile pentru drum pentru că drumul devine un fel de debleu şi se va umple cu zăpadă dacă nu se curăţă. Acum nu sunt probleme fiindcă nu a mai nins şi nu se mai anunţă precipitaţii în perioada următoare", a spus Slavita.În luna octombrie, directorul CNADNR, Narcis Neaga, spunea, la Bistriţa, că în această iarnă în Pasul Tihuţa vor fi montate parazăpezi pe o distanţă de trei-patru kilometri, sistemele de protecţie urmând să împiedice înzăpezirea DN 17."Între trei-patru kilometri de parazăpezi vor exista iarna aceasta în zonă (a Pasului Tihuţa - n.r.). Atât au solicitat. În general, se montează parazăpezile după terminarea activităţilor agricole, aşa spune şi normativul, deci începând cu 1 decembrie. Se poate discuta şi mai repede, dar în funcţie şi de vreme şi în funcţie de cum îşi termină activitatea agricolă proprietarii din zonă, altfel blochezi accesul", afirma directorul CNADNR.DN 17 face legătura între Transilvania şi Moldova prin Pasul Tihuţa, aflat la 1.200 de metri altitudine. În zonă se circulă cu dificultate iarna din cauza viscolului, care face ca intervenţia drumarilor să fie de multe ori zadarnică.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bistriţa: Parazăpezile pentru Pasul Tihuţa nu pot fi montate, pământul fiind îngheţat.
 Vizualizări articol: 1136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bistriţa: Parazăpezile pentru Pasul Tihuţa nu pot fi montate, pământul fiind îngheţat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zău ? trimis de
(18 dec 2013, 18:52:51
Capurile voastre la fel,au îngheţat cu tot cu neuronii axoni şi dentrite.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei