Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 295 (5502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu respinge Legea de aprobare a OUG privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale

Miercuri, 18 Decembrie 2013 (15:36:11)
Preşedintele Traian Băsescu cere reexaminarea legii de aprobare a OUG 84/2013 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale, criticând eliminarea termenulului de maxim 5 zile lucrătoare acordat autorităţii de management pentru plata sumei aferente valorii cheltuielilor rambursabile.Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, motivul cererii de reexaminare îl constituie faptul că actul normativ trimis spre promulgare prevede aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului n84/2013 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale și utilizarea acestora pentru obiectivul convergență, scopul fiind adoptarea unor reglementări privind unele măsuri financiare pentru asigurarea creşterii gradului de absorbţie a instrumentelor structurale alocate României în perioada 2007 - 2013.Aceste reglementări se referă, printre altele, la modificarea unor termene ale autorităţilor de management pentru notificarea plăţii beneficiarului, sistemul devenind astfel mai flexibil prin scăderea termenului de la 45 de zile la 20 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii de rambursare [Art. I, pct. 2 din Ordonanţa de Urgenţă, care modifică alin. (1) al Art. 4 indice 1], se arată în comunicat. Totodată, prin modificarea, în cuprinsul Art. I pct. 9 din Ordonanţa de Urgenţă, a Art. 17 indice 5 alin. 2, se renunţă la termenul de maxim 5 zile lucrătoare acordat autorităţii de management de la momentul la care aceasta dispune de resurse în conturile sale, în vederea virării beneficiarului a sumei aferente valorii cheltuielilor rambursabile şi contravalorii taxei pe valoare adăugată considerată neeligibilă.Preşedintele consideră că, în acest sens se deturnează parţial scopul propus iniţial, acela de flexibilizare şi eficientizare a sistemului, având în vedere faptul că autoritatea de management nu mai este ţinută de niciun termen."Opinăm, sub aspectul oportunităţii, că eliminarea termenului de 5 zile lucrătoare aplicabil Autorităţii de Management pentru efectuarea rambursării către beneficiar vine în contradicţie cu obiectivul de stimulare a absorbţiei fondurilor europene. Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii trimise spre promulgare, ţinând cont de motivul invocate", se mai arată în cererea de reexaminare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu respinge Legea de aprobare a OUG privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu respinge Legea de aprobare a OUG privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei