Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 294 (5501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu: 60 la sută dintre români alocă pentru cadouri un buget cel puţin egal cu cel din 2012

Marţi, 17 Decembrie 2013 (13:42:58)
Şaizeci la sută dintre români alocă în acest an pentru cadourile de sărbători un buget cel puţin egal cu cel din 2012, bărbaţii fiind mai generoşi cu partenerele de viaţă, în timp ce femeile se gândesc mai mult la darurile pentru copii, potrivit unui studiu. Studiul realizat de compania de cercetare de piaţă Reveal Marketing Research cu privire la comportamentul de consum în preajma sărbătorilor de iarnă a evidenţiat faptul că 70 la sută dintre români preferă să ofere cadouri celor dragi, în timp ce 35 la sută vor să meargă singuri la cumpărături. Potrivit studiului, 27,7 la sută dintre bărbaţi susţin că în 2013 vor achiziţiona pentru cei dragi cadouri mai scumpe, în timp ce femeile (40,9 la sută), mai cumpătate, vor aloca aceeaşi sumă ca şi anul trecut. Dacă ar avea 100 de euro disponibili pentru un singur cadou, 37,1 la sută dintre bărbaţi spun că ar alege să îl ofere soţiei sau iubitei, în timp ce femeile (48,4 la sută) vor să îşi bucure copiii. În ceea ce priveşte aşteptările cu privire la persoana care le va oferi cel mai frumos cadou, 68 la sută dintre români spun că preferă să îşi aleagă singuri cadourile. Cu toate acestea, 53,3 la sută dintre bărbaţi sunt convinşi că soţia sau iubita le va oferi cel mai frumos cadou, în timp ce 20,9 la sută dintre femei au siguranţa că cel mai frumos cadou îl vor primi de la copii.Bărbaţii îşi doresc de la Moş Crăciun electronice (18,9 la sută) şi articole vestimentare (11,6 la sută), în timp ce femeile îşi doresc schimbarea garderobei (14,8 la sută) şi înnoirea colecţiei de bijuterii şi accesorii (11,5 la sută). În schimb, în topul listei de cumpărături se află, ca şi în anii trecuţi, achiziţionarea de jucării pentru copii (49,1 la sută), urmată de achiziţionarea de articole vestimentare (46,8 la sută), accesorii personale (28,6 la sută), decoraţiuni de casă (23,8 la sută) şi electronice (12 la sută)."Studiul Reveal Marketing Research scoate la iveală faptul că de Crăciun ne dorim să îi bucurăm pe cei dragi, dăruindu-le cele mai frumoase cadouri. În 2013, majoritatea românilor vor aloca pentru cadouri un buget cel puţin egal cu cel din 2012, bărbaţii fiind mai generoşi cu partenerele de viață, iar femeile concentrându-se mai mult pe cadourile pentru copii", a spus Marius Luican, general manager Reveal Marketing Research.Studiul a fost realizat în perioada 9-11 decembrie, pe un eşantion de 1.006 persoane, cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban. Marja de eroare este de plus/minus 3,1 la sută.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studiu: 60 la sută dintre români alocă pentru cadouri un buget cel puţin egal cu cel din 2012.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studiu: 60 la sută dintre români alocă pentru cadouri un buget cel puţin egal cu cel din 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei