Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 291 (5498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Ponta are două "to do list", de la Barroso şi Voiculescu. Niciodată nu ştie care e prioritară

Vineri, 13 Decembrie 2013 (13:42:28)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, într-o emisiune la B1 TV, că premierul Victor Ponta are două "to do list", una de la preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, iar cealaltă de la Dan Voiculescu şi niciodată nu ştie care are prioritate. Preşedintele a spus că "derobarea" lui Antonescu de Legea amnistiei, pe care se înţelesese cu premierul Victor Ponta, a avut ca motiv faptul că liderul PNL a văzut "presiunea uriaşă generată de presă", în urma scandalului legat de Codul Penal. "Ştia ca una din ţintele legii e şi Dan Voiculescu, de asta s-au şi ridicat pragurile. (...) Păun şi Voicu, care au iniţiat legea, se gândeau la romi, pentru furat din autobuze pentru nu ştiu ce, să îi mai scape de... Au profitat de ea şacalii politici, care au vrut să rezolve şi problemele lui Năstase, lui Voiculescu, Relu Fenechiu", a comentat Traian Băsescu. Întrebat dacă Dan Voiculescu a fost parte la această "înţelegere", şeful statului a spus: "Voiculescu nu a fost la masă, la discuţie, dar a fost una din ţintele cu probleme, care trebuiau rezolvate. A fost în «to do list». Exact cum a primit. Ponta, are două liste, una de la Barroso şi una de la Voiculescu şi nu ştie niciodată care are prioritate. Dacă vrea să afle, îi spun eu: lista de la Barroso are prioritate", a mai declarat preşedintele Băsescu. Şeful statului a spus că, deşi s-a plimbat peste tot, nicio cancelarie europeană nu l-a crezut pe premierul Victor Ponta şi că acesta a rămas tot "cel care a dat lovitura de stat din vara lui 2012". "L-au plimbat prin toată Europa, dar ei au crezut că au convins. De aceea şi-au imaginat că acum, după ce l-am plimbat ca sfintele moaşte pe plagiator, când va da lovitura în legislaţia anticorupţie, toată lumea va spune: «Îl cunoaştem!». Din păcate, ce nu a înţeles Victor Ponta, şi dacă mă întreba, îi spuneam, în nicio cancelarie nu a fost crezut. A rămas tot cel care a dat lovitura de stat şi a blocat Curtea Constituţională cu Ordonanţe de Urgenţă", a spus Traian Băsescu. De altfel, şeful statului a ţinut să precizeze că, pentru statul de drept, mult mai grea este "lovitura cu Codul Penal" şi a recunoscut că, atunci când a ieşit în conferinţă de presă, marţi, la 18.30, ştia despre o singură modificare la Codul Penal. "Eu, când am ieşit la 18.30, ştiam doar de una şi pe vorbe ce s-a modificat. Nu am avut hârtie, dar de la un parlamentar de încredere care mi-a spus: «Domnul preşedinte, este un dezastru. Nici nu au fost distribuite proiectele». Dintre cei care au ştiut ce au votat, au mai vorbit în stânga, în dreapta", a spus Traian Băsescu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Ponta are două "to do list", de la Barroso şi Voiculescu. Niciodată nu ştie care e prioritară.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Ponta are două "to do list", de la Barroso şi Voiculescu. Niciodată nu ştie care e prioritară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei