Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 284 (5491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medic:Peste 50% din medicamentele ce aşteaptă să intre pe lista de compensate sunt terapii biologice

Joi, 5 Decembrie 2013 (17:44:49)
Peste 50% dintre medicamentele ce aşteaptă să fie incluse pe noua lista de compensate sunt terapii biologice, eficace în bolile oncologice, reumatologice, hematologice şi endocrinologice, dar şi mult mai scumpe, a declarat, joi, medicul Florian Berghea de la Spitalul "Sf. Maria" din Capitală."Terapia biologică reprezintă viitorul pentru medicina din întreaga lumea. Biologicele pot fi de 20 chiar de 50 de ori mai scumpe, dar rezultatele oferă acel supliment de eficacitate aşteptat de multă vreme de pacienţi şi medici. În reumatologie, specialitatea în care lucrez, doar 20 la sută dintre cei care ar avea nevoie de aceste terapii beneficiază de ele", a mai spus medicul. Potrivit dr. Berghea, aceste tipuri de tratamente sunt utilizate de circa 16 ani pe plan mondial, pentru tratamentul afecţiunilor reumatologice grave de tip poliartrită reumatoidă şi spondilită anchilozantă. "După o experienţă bogată şi studii clinice atent efectuate, s-a demostrat eficienţa acestor terapii atât în afecţiunile reumatologice, unde fac minuni, cât şi în tratamentul altor tipuri de afecţiuni, cum ar fi psoriazisul, cancerul şi boli endocrine", mai precizat medicul. Dr. Florian Berghea a ţinut să sublinieze că terapiile biologice nu înseamnă terapii naturiste. "Termenii ar putea fi confundaţi, diferenţa este însă fundamentală. Terapia biologică înseamnă utilizarea unor substanţe ce reprezintă un vârf al tehnologiei şi cercetării medicale, ce au la bază studii clinice efectuate pe mii de pacienţi şi în urma cărora s-a demonstrat eficacitatea şi siguranţa folosirii lor", a explicat el.Medicul de la Spitalul "Sf. Maria" a mai spus că, în ciuda piedicilor legate de preţul preparatelor şi a posibilelor reacţii adverse, această terapie a fost introdusă "cu entuziasm" în schemele terapeutice uzuale. ""Pentru a-i asigura un raport cost-eficienţă optim, în special în ţările mai slab dezvoltate economic, sunt necesare măsuri de reglementare a prescripţiilor, măsuri bazate pe analize farmaco-economice locale. Câtă vreme, pe de o parte, costul biologicelor este de câteva zeci de ori mai mare faţă de cel al medicamentelor clasice, dar în acelaşi timp presiunile pentru prescrierea noilor terapii sunt din ce în ce mai mari, se pune problema identificării unor criterii de cost-eficienţă care să argumenteze utilizarea terapiilor biologice", consideră dr. Berghea.Ministerul Sănătăţii (MS) va pune pe site, în jurul datei de 15 decembrie, proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea listei de medicamente compensate şi gratuite, documentul cuprinzând un număr important de produse pentru cancer sau alte boli cronice.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic:Peste 50% din medicamentele ce aşteaptă să intre pe lista de compensate sunt terapii biologice.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medic:Peste 50% din medicamentele ce aşteaptă să intre pe lista de compensate sunt terapii biologice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei