Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 284 (5491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Maior: Corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului român

Joi, 5 Decembrie 2013 (13:45:29)
Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi, că în România corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului, dar că nu este de acord cu o afirmaţie tranşantă că ţara noastră este un "stat corupt" şi a apreciat activitatea şefului DNA, Codruţa Kovesi, în lupta anticorupţie. Întrebat dacă este de acord cu o afirmaţie de genul "România este un stat corupt", Maior a răspuns: "Nu aş fi de acord cu o afirmaţie tranşantă în acest sens. România a făcut mari progrese în lupta împotriva corupţiei şi cred că acest lucru s-a dovedit prin acţiuni, prin fapte ale justiţiei, prin decizii", a spus George Maior, într-o emisiune difuzată de evz.ro şi B1 Tv. "Nu aş putea să spun că România este un stat corupt. Corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului român, iar această luptă împotriva corupţiei, sau poate să nu mai folosim acest termen extrem de pompos, să spunem aplicarea legii, să intre într-un firesc, în sensul în care un om, fie el politician, fie că este actor, fie că este ziarist, fie că este ofiţer de informaţii, care greşeşte în raport de lege, să fie sacţionaţi", a spus George Maior. George Maior a adăugat că nu a sesizat nicio "decelerare" privind ritmul luptei anticorupţie, de la semnarea Pactului de coabitare dintre preşedinte şi premier, dincolo de o anumită "retorică politică agresivă". "Dimpotrivă, noi am continuat în acelaşi ritm, firesc, să transmitem informaţii, dacă este cazul, Parchetului, Parchetul să îşi facă treaba în sens juridic", a spus Maior. El a ţinut să aprecieze activitatea Codruţei Kovesi în fruntea DNA. "Cred că şi doamna Kovesi este o garanţie a faptului că DNA, de exemplu, realizează o activitate foarte eficientă în acest domeniu", a spus Maior. Întrebat dacă SRI ar putea să treacă sub un control politic, în cazul schimbării şi la nivelul conducerii politice a ţării, George Maior a precizat că una din evoluţiile pozitive ale acestei instituţii este faptul că şi-a dezvoltat un sistem imunitar foarte puternic, axat pe valori profesionale. "În cazul în care o personalitate ar veni la conducerea acestui serviciu, cu intenţia de a-l implica politic sau a-l deturna de la activităţile sale, inclusiv în acestă zonă a corupţiei, nu ar avea mari şanse de reuşită, părerea mea", a afirmat directorul SRI, adăugând că acest lucru vorbeşte şi despre întărirea statului şi a unor instituţii, care s-a realizat efectiv în aceşti ani.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maior: Corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului român.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maior: Corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului român0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei