Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 252 (5459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manolescu: Introducerea unei cote diferenţiate nu este o soluţie pentru 2014, tehnic nu este timp

Marţi, 29 Octombrie 2013 (13:53:39)

Introducerea unei cote diferenţiate de impozitare nu ar putea reprezenta o soluţie pentru creşterea veniturilor bugetare în 2014, întrucât din punct de vedere tehnic este un proces mult mai lung decât cel al trecerii la cota unică, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat în MFP Dan Manolescu.

"Să facem un sistem de taxare diferenţiată în două luni este imposibil. Nu convingem pe nimeni că am putea aduce la buget mai mulţi bani în felul ăsta. Prin 2000, când s-a introdus impozitul pe venitul global, sistemul a fost construit cam în doi ani. Trecerea de la sistemul progresiv la cota unică este simplă, dar invers nu e la fel de uşor", a explicat Manolescu pentru MEDIAFAX, după o conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

El a arătat că în următoarele zile se va decide ce nevoie de venituri suplimentare va rezulta pentru bugetul pe 2014, iar concomitent se vor discuta opţiunile fiscale.

Manolescu a precizat că în bugetul pe 2014 nu va fi inclusă pentru moment nicio reducere de TVA la alimente, întrucât este nevoie de o perioadă de şase luni pentru a vedea dacă diminuarea TVA la pâine va aduce venituri mai mici la buget. Oficialul MFP susţine că astfel de decizii nu se vor adopta dacă este nevoie de măsuri fiscale compensatorii.

"Optimist, primele date relevante din încasările de TVA la pâine se vor vedea peste 6 luni, adică martie-aprilie (...) Tot optimist vorbind, orice reducere de TVA la alimente ar putea avea loc abia după prima jumătate a anului viitor", a punctat Manolescu.

Secretarul de stat a afirmat că mediul de afaceri a propus ca reducerea de TVA să se aplice la carne, domeniu unde se observă o evaziune fiscală mai mare decât în alte segmente alimentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manolescu: Introducerea unei cote diferenţiate nu este o soluţie pentru 2014, tehnic nu este timp.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manolescu: Introducerea unei cote diferenţiate nu este o soluţie pentru 2014, tehnic nu este timp0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei