Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 252 (5459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camera a respins cererea de reexaminare privind accizele la băuturile fermentate liniştit

Marţi, 29 Octombrie 2013 (16:46:29)

Camera Deputaţilor a respins, marţi, cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la proiectul care reduce acciza la băuturile fermentate liniştit, altele decât berea sau vinul, menţinându-se acciza zero la cidru de mere şi pere şi la hidromel.

Deputaţii au aprobat respingerea cererii de reexaminare a lui Traian Băsescu privind acest proiect de lege, cu 249 voturi "pentru", 51 "împotrivă" şi 23 de abţineri.

Deputaţii au modificat, în sesiunea trecută, Ordonanţa 117/2010, stabilind că nivelul accizei este de 10,00, echivalent euro/U.M. pentru băuturi fermentate liniştit, altele decât berea sau vinul, din care zero pentru cidru de mere şi de pere şi pentru hidromel.

Preşedintele Traian Băsescu a contestat, în cererea de reexaminare, aceste modificări, arătând că reducerea nivelului de acciză de la 100,00 la 10,00 pentru băuturile fermentate liniştit nu este oportună.

Reprezentanţii USL au susţinut menţinerea reducerii accizelor la acest tip de băuturi şi respingerea cererii de reexaminare a preşedintelui, deputatul PSD Mircea Dobre arătând că scăderea acestor accize a redus producţia gri a micilor gospodării şi o cotă ridicată a accizei va duce la o evaziune fiscală ridicată.

În replică, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a susţinut că reexaminarea cerută de preşedinte este justificată şi că ar fi "nişte interese" în reducerea acestor accize deoarece Guvernul a mărit, în schimb, acciza la ţuică. Deputatul PDL Constantin Dascălu a arătat că prin reducerea accizelor la băuturile fermentate liniştit "piaţa va fi invadată de băuturi falsificate, făcute din apă, alte substanţe şi puţin alcool, vor fi falimentaţi producătorii de vinuri şi sănătatea populaţiei va fi pusă în pericol.

Dezbaterile pe această temă l-au făcut pe liderul grupului PSD Marian Neacşu să spună că "atunci când se discută de băuturi fermentate este foartă multă efervescenţă în Parlament".

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera a respins cererea de reexaminare privind accizele la băuturile fermentate liniştit.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camera a respins cererea de reexaminare privind accizele la băuturile fermentate liniştit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei