Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Am convingerea că UDMR va susţine în Parlament proiectul de descentralizare

Marţi, 22 Octombrie 2013 (17:25:05)

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, după ce le-a prezentat parlamentarilor UDMR sinteza proiectului de descentralizare asupra căruia Guvernul intenţionează să îşi angajeze răspunderea, că are convingerea că Uniunea va susţine în Parlament acest proiect.

"Ce am văzut aici mie îmi dă, nu ştiu dacă neapărat garanţia, dar convingerea că UDMR, după ce va primi şi proiectul de lege efectiv la nivel de articol, va fi una din forţele politice din Parlament care vor susţine acest proiect de descentralizare", a spus Dragnea.

El a precizat că UDMR ar fi dorit să se descentralizeze mai multe competenţe şi că răspunsul său a fost să existe cumpătare şi răbdare, având în vedere că procesul de descentralizare este unul continuu.

Dragnea a spus că va susţine câteva propuneri ale UDMR, una dintre ele prevăzând ca direcţiile care nu se descentralizează, dar care totuşi funcţionează într-un judeţ, să prezinte nişte rapoarte de activitate şi de informare către Consiliul Judeţean, care reprezintă tot judeţul.

O altă propunere a UDMR pe care Dragnea a spus că o susţine prevede ca planul de ocupare, respectiv de formare la nivel judeţean, făcut de AJOFM, care nu se descentralizează deocamdată, să fie aprobat de Consiliul Judeţean prin hotărâre sau măcar avizat.

La rândul său, vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, şi-a exprimat speranţa ca sugestiile făcute de UDMR privind proiectul de descentralizare să fie preluate în pachetul final de acte normative care vor face obiectul angajării răspunderii Guvernului.

"Am găsit deschidere în ceea ce priveşte dialogul şi acceptarea unor sugestii din partea noastră. Sperăm să se preia sugestiile pertinente pe care le-am avut. Dacă vor fi acceptate, nu vom avea nimic împotrivă la o descentralizare dorită nu numai de autorităţile locale, ci şi de cetăţeni. După întâlnirea de azi avem certitudinea că aceste propuneri ale UDMR vor fi acceptate. Vom spune verdictul final când vom vedea varianta finală a proiectelor de lege", a mai spus Borbely.

Luni, vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat parlamentarilor USL proiectul descentralizării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Am convingerea că UDMR va susţine în Parlament proiectul de descentralizare.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Am convingerea că UDMR va susţine în Parlament proiectul de descentralizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei