Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpeanu: ANOFM rămâne nedescentralizată, a rămas problema agenţiilor de plăţi şi inspecţie socială

Marţi, 22 Octombrie 2013 (18:42:04)

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, că Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă va rămâne nedescentralizată, până în 2016, iar agenţiile judeţene de plăţi şi inspecţie socială pot fi descentralizate doar în privinţa activităţii de plăţi.

"Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă s-a stabilit încă de atunci că rămâne nedescentralizată. A rămas problema AJPIS-urilor şi aici am mai avut o discuţie ieri, pentru că nu în totalitate se poate descentraliza, pentru că este unită cu Inspecţia Socială", a precizat ministrul, după întâlnirea pe care a avut-o la Parlament cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Potrivit Marianei Câmpeanu, în ceea ce priveşte agenţiile judeţene de plăţi şi inspecţie socială (AJPIS), numai activitatea de plăţi poate să treacă la consiliile judeţene, ca să fie mai aproape de cetăţean, nu şi inspecţia socială.

"E vorba că în această agenţie sunt două activităţi: de plată a prestaţiilor sociale, care, oricum, sunt hotărâte şi semnate de primar şi pot fi plătite prin consiliul judeţean, şi activitatea de inspecţie socială, care, după cum aţi auzit, inspecţia şi controlul nu se descentralizează nicăieri", a afirmat aceasta.

Câmpeanu a spus că în urma discuţiilor cu vicepremierul Liviu Dragnea s-a căzut de acord în legătură cu acest subiect: "Am căzut de acord. Trebuie să fac nişte propuneri, pe care o să le înaintez, aşa cum trebuie făcut".

Referitor la declaraţiile lui Liviu Dragnea şi Klaus Johannis care afirmau, după întâlnirea cu directorul acestei agenţii, că nu sunt convinşi de ce nu trebuie descentralizată, Mariana Câmpeanu a menţionat că, după întâlnirea pe care a avut-o luni, s-a ajuns la o concluzie, aceasta urmând să facă propunerea "exact cu activitatea care pleacă şi ce rămâne".

"În această săptămână se aşteaptă amendamente inclusiv de la grupurile parlamentare, deci avem la dispoziţie această săptămână", a arătat ministrul Muncii.

Chestionată dacă este posibil ca Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă să fie până la urmă descentralizată, Câmpeanu a răspuns: "Aceasta o să discutăm când o să se termine ciclul financiar pe fonduri europene, unde ANOFM îşi desfăşoară în continuare proiecte pe fonduri europene, deci nu se poate desfiinţa în acest moment. La data respectivă, în 2016, o să vedem".

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, după ce a prezentat proiectul descentralizării parlamentarilor USL, că decizia politică a Uniunii este ca ANOFM să nu se descentralizeze, pentru a nu crea distorsiuni în sistem, el arătând că posibilitatea descentralizării ANPS mai este încă explorată.

"În ceea ce priveşte ANOFM, decizia noastră este să nu se descentralizeze. În ceea ce priveşte ANPS, vom avea mâine şi poimâne (marţi şi miercuri - n.r.) discuţii cu doamna ministru Câmpeanu, să vedem dacă putem descentraliza activitatea de colectare de dosare şi de plăţi efective, care să treacă sub activitatea CJ, având în vedere că cea mai mare parte din munca efectivă o fac primarii, prin anchetele sociale şi prin dispoziţia de punere în plată", a spus Dragnea.

El a arătat că, practic, primarii au cea mai mare responsabilitate în acest domeniu, pentru că ancheta socială o face primăria, prin angajaţii săi, iar dispoziţia efectivă de punere în paractică o face tot primarul.

"Dorinţa lor a fost ca această activitate să treacă la CJ pentru că discută mai bine primăria cu CJ", a spus Dragnea.

El a menţionat că a discutat cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, în cursul zilei de luni şi a precizat că marţi, când vor fi reluate dezbaterile, ar putea fi găsite argumente serioase pentru a transfera această competenţă, păstrând la nivelul ministerului activitatea de inspecţie socială, cum a fost păstrată la toate ministerele.

"Discuţia despre ANOFM şi ANPS nu are în vedere decât un singur lucru: dacă putem descentraliza fără să avem riscul să producem distorsiuni în sistem - e un sistem foarte complex. La ANOFM e clar că, dacă descentralizăm, sunt tulburări în sistem. La ANPS există această posibilitate pe care o mai explorăm mâine şi poimâine", a mai spus Dragnea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpeanu: ANOFM rămâne nedescentralizată, a rămas problema agenţiilor de plăţi şi inspecţie socială.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câmpeanu: ANOFM rămâne nedescentralizată, a rămas problema agenţiilor de plăţi şi inspecţie socială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei