Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 244 (5451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu: Reteritorializarea câinilor a fost, probabil, cea mai mare prostie

Duminică, 20 Octombrie 2013 (14:03:47)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că reteritorializarea câinilor vagabonzi a fost, probabil, "cea mai mare prostie" dintre acţiunile făcute după discuţiile cu ONG-urile, în vederea rezolvării problemei maidanezilor.

Edilul şef al Capitalei a enumerat, în emisiune, etapele parcurse pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, în urma "discuţiilor cu ONG-urile" purtate anterior modificării legislative ce permite acum municipalităţii să eutanasieze maidanezii.

"După ore întregi de discuţii cu ONG-urile şi cu protest în faţa primăriei, prin care mi-au cerut să-i prindem (pe câini - n.r.), i-am prins. Să-i sterilizaţi, i-am sterilizat. Să le puneţi crotalii, le-am pus crotalii. Să le puneţi CIP, le punem CIP, şi să-i reteritorializaţi. Probabil aceasta a fost cea mai mare prostie, pentru că la bloc nimeni nu a avut grijă de ei. I-am dus acolo, i-am lăsat fără mâncare, fără apă, fără îngrijire. Au plecat şi s-au constituit în haite", a spus Oprescu, despre măsurile luate în anii precedenţi.

Întrebat cine este vinovat pentru nerezolvarea problemei, Sorin Oprescu a spus că "toată lumea este de vină", dar "în special cei care s-au declarat iubitori de animale".

"Toată lumea este de vină, care a privit uşor treaba asta, în special cei care s-au declarat iubitori de câini şi nu au făcut nimic, numai gălăgie", a declarat primarul general, care a precizat, în acelaşi context, că administraţia era, până acum, "încătuşată de lege".

Întrebat când estimează că ar putea fi rezolvată problema câinilor vagabonzi, Oprescu a anunţat, şi cu acest prilej, termenul de 18 luni pentru strângerea majorităţii maidanezilor de pe străzi, "indicele de control" fiind scăderea cu 90 la sută a numărului celor muşcaţi de aceştia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu: Reteritorializarea câinilor a fost, probabil, cea mai mare prostie.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu: Reteritorializarea câinilor a fost, probabil, cea mai mare prostie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei