Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia Roşia Montană începe miercuri dezbaterea pe articole a proiectului de lege

Marţi, 15 Octombrie 2013 (16:22:19)

 Membrii Comisiei Roşia Montană se vor întruni, miercuri, pentru a începe dezbaterea pe articole a proiectului de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România.

Şedinţa nu va fi publică.

Discuţiile din Comisie pe textul de act normativ ar fi trebuit să înceapă încă de luni, însă dezbaterile au fost amânate după ce parlamentarii l-au audiat marţi, pentru a doua oară, pe ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Şova (PSD).

Acesta a subliniat că nu intenţionază să ia parte la discuţiile pe articole din Comisie şi că punctul de vedere al Parlamentului va prima în faţa celui al Guvernului.

"Nu e nevoie să nevoie să îmi spuneţi mie sau Guvernului. Nu e nevoie de acceptul Guvernului, pur şi simplu. Guvernul a propus un proiect de lege, noi am încercat să scoatem ce-a putut fi mai bun având în vedere situaţia în care suntem în mod concret. Mai departe, produsul finit, dacă va exista, şi ceea ce se va supune spre dezbatere Parlamentului României va fi decicizia dvs", a spus ministrul.

El a subliniat că Guvernul se va supune deciziei Parlamentului, căruia îi este subordonat.

În faţa întrebărilor şi a criticilor membrilor Comisiei, care se refereau, multe dintre ele, la respectarea normelor de protecţia mediului şi protejarea obiectivelor arheologice, Dan Şova a subliniat că aceste aspecte nu sunt de competenţa sa.

"Nu vreau să mă criticaţi pe mine ca fiind mai mare decât sunt. M-am ocupat de trei articole din această lege, departamentul pe care îl conduc. Mi-am asumat, poate pentru că sunt mai curajos, să vorbesc în public şi să prezint acest proiect de lege, dar acesta este rezultatul muncii mai multor ministere", a ţinut să precizeze ministrul.

"Dacă decizia Parlamentului este că noi nu facem proiectul, atunci este un lucru ok, dacă decizia este că îl facem, dar cu respectarea anumitor condiţii atunci (…) şi toţi specialiştii trebuie să fie de acord", a continuat acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia Roşia Montană începe miercuri dezbaterea pe articole a proiectului de lege.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia Roşia Montană începe miercuri dezbaterea pe articole a proiectului de lege0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei