Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 228 (5435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Săptămâna viitoare depun proiectul pe aministie, vom discuta subiectul în USL

Marţi, 1 Octombrie 2013 (18:10:36)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că proiectul anunţat anterior privind aministierea aleşilor locali va fi iniţiat săptămâna viitoare, precizând că urmează o discuţie pe această temă în USL, dar social-democraţii nu au niciun motiv să fie împotrivă.

"La începutul săptămânii viitoare fie vom actualiza un proiect... dar nu ştiu foarte bine că el este la Cameră (Deputaţilor, n.r.), fie vom iniţia unul la Senat în vederea acestei aministii", a declarat Antonescu, în urma unei întrebări legate de anunţul făcut anterior privind aministirea aleşilor locali.

"Premierul a spus să fac o hârtie... în fine eu nu ceream un spaţiu la RA-APPS sau un post la Guvern, deci nu pot să-i fac o hârtie premierului, dar fac un proiect şi sigur că-l vom discuta în USL pentru a fi susţinut. Nu am emoţii în această privinţă, pentru că în ce priveşte intenţia şi vicepremierul Dragnea în mai multe rânduri şi chiar după această intervenţie a mea şi premierul Ponta au spus că doresc şi nu au niciun motiv să nu dorească", a mai spus liderul PNL.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat că o astfel de lege este una oportună şi justificată de faptul că legislaţia naţională nu a fost adaptată la cea europeană.

"Sunt de părere că pentru a rezolva problema care a apărut în România este oportună o lege pe amistierea administrativă. Sunt foarte mulţi primari, probabil şi viceprimari şi consilieri locali în aceeaşi situaţie, care s-au trezit în situaţie de cvasi-incompatibilitate fiindcă legiuitorul nu adaptat legislaţia românească la legislaţia europeană", a declarat Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că în paralel este necesară inclusiv o modificare a legislaţiei în acest domeniu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, săptămâna trecută, la RTV, că susţine ideea unei legi de aministie în legătură cu aleşii locali în cazul cărora ANI a sesizat un conflict de interese de tip "public-public", iar în situaţia incompatibilităţilor, un recurs în interesul legii al MJ.

Premierul Ponta a declarat, după două zile, că nu ştie dacă o amnistie în administrativ pentru primarii aflaţi în stare de incompatibilitate, aşa cum a propus liderul PNL, Crin Antonescu, ar fi constituţională, subliniind că trebuie aşteptate deciziile irevocabile ale instanţelor pentru a se putea propune o soluţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Săptămâna viitoare depun proiectul pe aministie, vom discuta subiectul în USL.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Săptămâna viitoare depun proiectul pe aministie, vom discuta subiectul în USL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei