Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu îl felicită pe PF Daniel şi vrea ca o delegaţie senatorială să viziteze Catedrala Neamului

Luni, 30 Septembrie 2013 (17:47:22)

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, l-a felicitat luni pe Patriarhul Daniel, la împlinirea a şase ani de la întronizare şi i-a transmis că senatorii ar fi extrem de recunoscători dacă ar permite unei delegaţii să vizite locul unde se construieşte Catedrala Neamului, proiect de care sunt mândri.

Cu prilejul împlinirii a şase ani de la întronizarea în scaunul patriarhal al Bisericii Ortodoxe Române, Crin Antonescu i-a urat Patriarhului Daniel, în numele Senatului, sănătate, viaţă lungă, pace, inspiraţie, arhipăstorire îndelungată şi mântuire.

"Doresc să vă asigur de tot sprijinul nostru în demersurile pe care le întreprindeţi pentru intensificarea asistenţei duhovniceşti acordate membrilor diasporei româneşti, cu precădere fraţilor noştri români ortodocşi din Republica Moldova, Ucraina, Serbia - ceea ce, suntem convinşi, va avea efecte benefice în păstrarea identităţii lor naţionale, culturale şi religioase", se arată în mesajul transmis de Crin Antonescu.

Preşedintele Senatului i-a mai transmis Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române că toţi senatorii sunt, deopotrivă, mândri şi recunoscători pentru punerea în operă "a impresionantului şi atât de necesarului proiect de înălţare a Catedralei Neamului".

"Am fi extrem de onoraţi dacă aţi permite unei delegaţii senatoriale să viziteze locul situat ă desigur, nu întâmplător - în preajma Senatului României, în care se naşte acest excepţional locaş de cult. Avem credinţa că proximitatea Catedralei Neamului şi apartenenţa instituţiei noastre la această parohie ne vor aduce dragostea, pacea, înţelepciunea, semerenia şi răbdarea de care au atâta nevoie oamenii care ne-au împuternicit, vremelnic, să le hotărâm destinele", i-a mai transmis Antonescu Patriarhului Daniel.

Şi premierul Victor Ponta l-a felicitat, luni, pe Patriarhul Daniel.

"Bucuroşi că Biserica Ortodoxă Română are ca Întâistătător un Patriarh înţelept într-o perioadă nu uşoară, Preafericirea Voastră aţi avut şi aveţi nu numai înţelepciunea, ci şi forţa de a răspunde tuturor provocărilor contemporane prin muncă şi jertfelnicie. Prin tot ceea ce faceţi, dar mai ales prin înţelepciunea cu care cântăriţi lucrurile şi evenimentele, sunteţi pentru noi toţi un exemplu de slujire a neamului, un adevărat model demn de urmat", i-a transmis premierul.

Un alt mesaj cu ocazia împlinirii a şase ani de la întronizare l-a primit PF Daniel de la preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care i-a transmis că are deplina credinţă că păstorirea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române este dedicată "împlinirii Marilor Proiecte ale Bisericii noastre".

"La acest ceas de aniversare, cu inimile pline de încredere, ne gândim la puterea pe care o aveţi pentru a putea dirigui proiecte de o măreaţă taină diplomatică şi administrativă, cu încărcătură pastoral-misionară, menite să ajungă la sufletele tuturor credincioşilor. Aţi făcut din această Misiune Divină o preocupare permanentă de a oferi poporului credincios o Biserică apropiată de nevoile oamenilor, o Biserică adaptată la schimbările prin care trece nu doar ţara noastră, ci întreaga Lume, mai ales în contextul dificultăţilor economice profunde", a scris Zgonea în mesajul de felicitare transmis Patriarhului Daniel.

Şi preşedintele Traian Băsescu i-a transmis un mesaj Patriarhului Daniel, cu prilejul aniversării a şase ani de la întronizare, în care arată că experienţa acumulată de BOR sub păstorirea sa "reprezintă un bun pentru întreaga societate şi comunitate naţională".

"Experienţa pe care Biserica Ortodoxă Română a acumulat-o, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, reprezintă un bun pentru întreaga societate şi comunitate naţională. Pentru instituţiile statului român, prin care acesta vine concret în întâmpinarea cetăţenilor, Biserica Ortodoxă Română este un partener deosebit de important, în orizontul valorilor morale şi al binelui comun. Am convingerea că modelul acestei colaborări, inspirată de nevoile reale ale oamenilor, va continua să aducă roade, cu purtarea de grijă a Preafericirii Voastre, contribuind, în acelaşi timp, la consolidarea unui climat de solidaritate şi de încredere fără de care o societate nu poate progresa. Fie ca acest moment aniversar să Vă dăruiască, Preafericirea Voastră, bucurie şi împliniri! Întru mulţi şi fericiţi ani!", se arată în mesajul preşedintelui.

PF Daniel este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române din 30 septembrie 2007, când a fost întronizat după decesul PF Teoctist. PF Daniel este cel de-al şaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu îl felicită pe PF Daniel şi vrea ca o delegaţie senatorială să viziteze Catedrala Neamului.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Antonescu îl felicită pe PF Daniel şi vrea ca o delegaţie senatorială să viziteze Catedrala Neamului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei