Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 226 (5433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Proiectul Roşia Montană va afecta mediul, care nu se va reface exact aşa cum a fost

Duminică, 29 Septembrie 2013 (13:32:01)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la ProTV, în emisiunea "După 20 de ani", că proiectul Roşia Montană va afecta mediul şi că mediul nu va fi refăcut de investitor, în urma exploatării, aşa cum a fost.

"Am văzut şi demonstraţia că nimic la mediu nu se întâmplă la Roşia Montană - au fost susţinerile doamnei Rovanei Plumb. Nu e adevărat. Investitorul îşi asumă să aducă materialul dislocat înapoi, dar nu va mai fi aceeaşi cantitate, deci vârfurile acelea nu se mai refac integral. Dimpotrivă, vor fi mult mai teşite, dar vor fi împădurite. Deci nu se mai reface mediul aşa cum a fost", a spus şeful statului.

El a arătat că, pe de altă parte, se vor tăia circa 300 de hectare de pădure, dar condiţia premergătoare începerii exploatării este să se planteze 1000 de hectare de pădure.

"Pe de altă parte, mai e cealaltă inovaţie - se taie pădurile. Da, se taie pădurile, 255-300 de hectare de pădure. Dar e condiţia premergătoare începerii exploatării să se planteze 1000 de hectare. Lucurrile astea trebuie spuse oamenilor ca să poată cântări corect. Deci este un pr care va afecta mediul", a spus Băsescu.

Şeful statului a arătat că din cei patru munţi care fac obeictul proiectului, doi sunt deja "retezaţi" de către exploatările din vremea comunismului.

"Mai e un lucru care e iar o parte din miciună: cei patru munţi care vor fi retezaţi. Dragii mei, doi sunt retezaţi la ora asta de exploatrăirle din vremea comunismului. Deci informarea corectă mi se pare esenţială", a mai spus şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Proiectul Roşia Montană va afecta mediul, care nu se va reface exact aşa cum a fost.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Proiectul Roşia Montană va afecta mediul, care nu se va reface exact aşa cum a fost0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei