Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 215 (5422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pricopie, Cazanciuc şi Zgonea au deschis noul an de învăţământ la Şcoala 17 din Capitală

Luni, 16 Septembrie 2013 (15:04:37)

Miniştrii Educaţiei şi Justiţiei, Remus Pricopie şi Robert Cazanciuc, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au fost prezenţi la deschiderea noului an la Şcoala nr.17 din Capitală, spunând că elevii trebuie să înveţe în condiţii bune şi să fie în siguranţă la şcoală.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că interesul părinţilor şi al profesorilor este ca toţi copiii să înveţe în condiţii cât mai bune, iar în acest sens îşi propune să ia măsuri "cântărite şi echilibrate" pentru a nu mai exista dezechilibre în sistem.

"Să avem un an şcolar cât mai liniştit şi cât mai bun!" le-a transmis ministrul Remus Pricopie elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a venit la Şcoala nr. 17 în calitate de părinte, el spunând că fiica sa începe clasa pregătitoare. "Eu nu aş fi vrut să vorbesc azi pentru că este un moment mai special", a spus Zgonea.

Cu toate acestea, el s-a adresat atât părinţilor, cât şi elevilor, spunând că în şcoală copiii trebuie să fie în siguranţă.

"Cred că în 2013, dacă vrem să avem bucurii în viaţă, trebuie să ne gândim la copiii noştri, iar ei trebuie să înveţe într-un sistem performant şi să fie în siguranţă la şcoală. (....) Trebuie să le spunem copiilor noştri că nu îşi pot îndeplini visul fără să meargă la şcoală", a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că sistemul de educaţie ar trebui să fie un reper, dar pentru acest lucru sunt necesare investiţii.

"La noi, educaţia este prioritatea numărul unu. Trebuie să găsim resurse, iar pentru asta avem nevoie de o economie competitivă şi trebuie să avem cât mai multe locuri de muncă", a mai spus Valeriu Zgonea, explicând că aceste lucruri vor putea fi făcute dacă se va renunţa la construirea de telegondole şi săli de sport, dar şi dacă strategia privind educaţia nu va mai fi gândită "într-o cămăruţă", aşa cum au făcut guvernele anterioare.

Zgonea a adăugat că îşi doreşte salarii europene pentru cadrele didactice, iar faptul că profesori români reuşesc să se angajeze în străinătate nu face decât să demonstreze că România are profesori de calitate.

"Trebuie să ne batem pe un buget mai mare pentru Educaţie în 2014. Încercăm să găsim soluţii. Ne batem pe banii puţini pe care îi avem, dar este important să avem un sistem performant", a mai spus Zgonea.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că, în calitate de părinte, nu putea să lipsească de la deschiderea anului şcolar, iar în calitate de membru al Guvernului a încercat să contribuie la găsirea de soluţii pentru sistemul de învăţământ.

Cazanciuc a anunţat că îşi propune să demareze, împreună cu ministrul Educaţiei, un proiect care să permită procurorilor şi judecătorilor să vină în şcoli şi să le explice copiilor care este rolul lor în sistemul de justiţie, ce fac magistraţii, ce înseamnă legea, dar şi ce se întâmplă atunci când legea nu este respectată.

Ministrul Justiţiei a pledat pentru şanse reale la educaţie pentru fiecare copil şi a precizat că vor continua investiţiile în şcoală, dar şi în tribunale.

"Să dea Dumnezeu să vă bucuraţi de acest an", le-a transmis ministrul Justiţiei copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

La deschiderea anului şcolar la Şcoala nr. 17 din Capitală a participat şi inspectorul şcolar general, Constantin Trăistaru, care le-a transmis profesorilor să reziste, indiferent de condiţiile pe care le au.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Capitalei prezenţi la festivitate au dat asigurări că se vor ocupa de siguranţa copiilor în şcoli, dar şi în zonele din apropierea acestor unităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pricopie, Cazanciuc şi Zgonea au deschis noul an de învăţământ la Şcoala 17 din Capitală.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pricopie, Cazanciuc şi Zgonea au deschis noul an de învăţământ la Şcoala 17 din Capitală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei