Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 215 (5422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, despre afirmaţiile lui Băsescu despre Roşia Montană: Încearcă să bage beţe în roate

Luni, 16 Septembrie 2013 (14:16:56)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, referitor la afirmaţiile lui Traian Băsescu despre neconstituţionalitatea Legii privind Roşia Montană, că şeful statului "încearcă să bage beţe în roate la un proiect pe care l-a susţinut foarte mulţi ani", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a spus că Traian Băsescu "s-a trezit contra" acestui proiect, când a văzut că Guvern vrea să îl realizeze, anterior preşedintele fiind un susţinător al proiectului de la Roşia Montană.

"Numai Curtea Constituţională poate decide ce este constituţional sau neconstituţional. Preşedintele încearcă să bage beţe în roate la un proiect pe care l-a susţinut foarte mulţi ani. Ştiţi foarte bine că ani de zile domnul Băsescu a fost pentru acest proiect. Acum dacă vrea să-l facă Guvernul, s-a trezit contra", a declarat Ponta.

Premierul a afirmat că preşedintele ar face un lucru foarte bun dacă s-ar implica în medierea conflictului privind proiectul de la Roşia Montană, lucru pe care şi el ca şef al Guvernului încearcă să îl facă.

"Singurul lucru bun pe care îl poate face preşedintele este să medieze, să participe la dezbateri, nu să pună beţe în roate la tot ce se întâmplă în ţară. Trebuie să trecem dincolo de acest mod de a face politică, în care pui beţe în roate, la care te opui la ceva doar ca să fii contra, să ajungem la normalitate, pentru a discuta proiecte economice, nu în mod politic, ci în modul care interesează viaţa oamenilor", a spus Ponta.

Premierul a menţionat că Băsescu a promulgat "cu mânuţa lui" legi privind Petrom, Rompetrol şi chiar Bechtel.

"Învătaţi-l dumneavoastră pe domnul preşedinte Băsescu că domnia sa cu mânuţa sa a promulgat legi privind Petrom, Rompetrol, alte companii, chiar şi Bechtel dacă ţin bine minte, şi, recent, Curtea Constituţională a spus în cazul Rompetrol că e constituţional. Ştie şi preşedintele lucru acesta pentru că nu a uitat ce a semnat", a spus Ponta.

Victor Ponta a adăugat că este dispus să discute cu persoanele care protestează în Piaţa Universităţii faţă de proiectul de la Roşia Montană.

"Nu te duci să-i provoci. Eu vreau să discut oricând. Sunt nişte reprezentanţi, îi cunosc pe unii dintre ei, ca Remus Cernea sau Liviu Mihaiu, îi cunosc şi sunt dispus să stăm la aceeaşi masă", a mai spus Ponta.

Victor Ponta a participat, luni, la deschiderea noului an şcolar, la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu, el fiind însoţit de ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind Roşia Montană trimisă de Guvern la Parlament, că aceasta va fi respinsă de Curtea Constituţională întrucât se va constata că este neconstituţională, neputând fi dată o lege care să vizeze o firmă

"Nu este legal să stabileşti o firmă care face o exploatare prin lege. Va fi respinsă cu siguranţă de Curtea Constituţională. Este doar un joc politic", a declarat, duminică, la Ţebea, în judeţul Hunedoara, preşedintele Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind exploatarea de la Roşia Montană, trimisă Parlamentului

Luni, preşedintele Traian Băsescu a declarat, în deschiderea Forumului European pentru Diplomaţie Publică, că ştie că finalul "jocului" privind Roşia Montană va consta într-o lege respinsă de Curtea Constituţională în principalele prevederi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, despre afirmaţiile lui Băsescu despre Roşia Montană: Încearcă să bage beţe în roate.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, despre afirmaţiile lui Băsescu despre Roşia Montană: Încearcă să bage beţe în roate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei