Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 215 (5422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL vrea reluarea de la zero a dezbaterilor din Parlament pe revizuirea Constituţiei

Luni, 16 Septembrie 2013 (15:29:57)

PDL a adresat o scrisoare deschisă lui Antonescu în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei în care solicită reluarea de la zero a dezbaterilor la modificarea Constituţiei, cu alcătuirea unei noi comisii din care să facă parte şi cetăţeni şi experţi, pe lângă parlamentari.

Secretarul executiv al PDL Radu Carp a făcut anunţul luni, într-o conferinţă de presă, arătând că săptămâna trecută Parlamentul a votat proiectul de modificare a legii referendumului, ceea ce înseamnă că până în 20 septembrie va putea fi promulgată şi începând de la această dată curge termenul de un an până la care trebuie să aibă loc referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

"Noi considerăm că acest interval de timp este benefic pentru o reluare a întregii dezbateri a revizuirii Constituţiei. Noi solicităm nu o întrunire de formă a Comisiei de revizuire a Constituţiei pentru a analiza propunerile Curţii Constituţionale şi Consilului Legislativ şi considerăm că trebuie să fie o dezbatere de fond, în care să se discute de la zero amendamentele la Constituţie", a precizat Carp.

El a mai spus că punctele de vedere ale Consiliului Legislativ şi ale Comisiei de la Veneţia sunt obligatorii, şi nu pot fi încălcate.

"Noi solicităm trei chestiuni fundamentale: reluarea dezbaterilor la modificarea Constituţiei de la început, cu alcătuirea unei comisii de revizuire. Din această comisie să facă parte şi parlamentari şi cetăţeni şi experţi. Al doilea punct este invitarea mass-media şi a tuturor cetăţenilor la comisie. Este nevoie ca aceste lucrări să fie publice, prin toate mijloacele de comunicare", a mai spus Carp.

El a arătat că PDL solicită şi respectarea integrală a voinţei cetăţenilor exprimată în referendumul din 2009 şi luarea în considerare a observaţiilor Consiliului Legislativ, Curţii Constituţionale, Comisiei de la Veneţia şi Comisiei Europene.

Carp a mai spus că, dacă vor fi luate în considerare aceste condiţii, PDL va participa la procesul de revizuire a Constituţiei, în caz contrar va anunţa boicotul în privinţa oricăror acţiuni de revizuire.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat în prima şedinţă a sesiunii de toamnă a Parlamentului că una dintre priorităţile legislative importante ale Senatului este adoptarea "cel târziu în luna decembrie" a propunerii legislative privind revizuirea Constituţiei.

Comisia de revizuire a Constituţiei a dat, în 19 iunie, votul final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat cu 17 voturi "pentru" şi o abţinere, reprezentanţii PDL şi PPDD nefiind prezenţi la şedinţă, după ce anunţaseră că se retrag de la lucrările acesteia, în semn de protest.

Dezbaterea proiectului în comisie a durat mai puţin de trei săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL vrea reluarea de la zero a dezbaterilor din Parlament pe revizuirea Constituţiei.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL vrea reluarea de la zero a dezbaterilor din Parlament pe revizuirea Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei