Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 212 (5419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Subiectul Roşia Montană se închidea dacă guvernanţii spuneau că nu sunt de acord

Joi, 12 Septembrie 2013 (16:21:12)

Vicepreşedintele politic al UDMR Laszlo Borbely spune că "subiectul Roşia Montană" putea fi închis de mult timp dacă guvernanţii ar fi spus că nu sunt de acord cu "tehnologia bazată pe cianură", adăugând că UDMR va vota împotriva proiectului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul de Mureş Laszlo Borbely a declarat, joi, presei că atunci când era ministru al Mediului nu a dat aviz pentru proiectul de la Roşia Montană, întrucât nu era convins că problemele de mediu sunt rezolvate.

"Nu mi-am schimbat punctul de vedere. Atunci când am plecat de la Ministerul Mediului, nu eram convins de investitor sută la sută că problemele de mediu sunt rezolvate şi de aceea nu am dat drumul la avizul de mediu, care era răspunderea mea. În momentul de faţă, au legat căruţa în faţa cailor prin această propunere legislativă, care putea fi rezolvată, după părerea mea, ori prin negocieri între cele două părţi, referitoare la problemele economice, ori prin acel aviz de mediu care e responsabilitatea Ministerului Mediului în continuare", a declarat Borbely.

Borbely a spus că este "clar" că proiectul legislativ nu va trece de votul Parlamentului, ceea ce va pune Guvernul într-o situaţie "foarte dificilă".

"Dacă Parlamentul va spune «nu», înseamnă că Parlamentul, forul suprem de decizie, nu este de acord cu aceste puncte care sunt în lege", a spus Borbely.

În opinia lui Borbely, "subiectul Roşia Montană" putea fi închis de mult timp dacă guvernanţii ar fi spus că nu sunt de acord cu "tehnologia bazată pe cianură".

Vicepreşedintele politic al UDMR a adăugat că Uniunea nu şi-a schimbat punctul de vedere şi va vota, dacă proiectul legislativ ajunge în Camera Deputaţilor, împotriva acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Subiectul Roşia Montană se închidea dacă guvernanţii spuneau că nu sunt de acord.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Subiectul Roşia Montană se închidea dacă guvernanţii spuneau că nu sunt de acord0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei