Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 206 (5413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL s-a angajat în 2011 că militează împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân

Joi, 5 Septembrie 2013 (17:48:48)

 USL s-a angajat în decembrie 2011, prin semnăturile lui Victor Ponta şi Daniel Constantin, să militeze împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân, prin încheierea unui acord cu Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, a declarat joi fondatorul FPAM, Marius Marinescu.

Preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM), Marius Marinescu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că protocolul a fost semnat în decembrie 2011 pentru "rezolvarea unor probleme privitoare la animale şi mediu".

Marinescu a precizat că documentul prevedea implementarea în legislaţia românească a mai multor convenţii şi tratate, fiind totodată menţionat că se va milita împotriva eutanasierii, deoarece la acel moment în Parlament exista un proiect de lege susţinut de PDL care prevedea eutanasierea câinilor fără stăpân.

"În urma consultărilor cu Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, Uniunea Social-Liberală va depune, în Parlamentul României, în sesiunea legislativă de la începutul anului 2012, o iniţiativă legislativă care să impună normele europene în ceea ce priveşte gestionarea câinilor comunitari, prin interzicerea eutanasierii", se precizează în protocolul de colaborare citat de Marinescu.

Protocolul între USL şi Federaţie este valabil până în 2020.

"USL se angaja să respecte Convenţia europeană a drepturilor animalelor şi să nu introducă eutanasierea în masă. (...) USL trebuie să-şi respecte decizia. O să rupem protocolul dacă USL va vota eutanasiere şi să atacăm această ordonanţă de urgenţă la Curtea Constituţională", a mai declarat Marinescu.

Protocolul a fost semnat în 21 decembrie 2011. Cu acea ocazie, liderul PSD Victor Ponta a primit un cadou inedit din partea Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, respectiv o căţeluşă neagră, "Norocica", de şase luni, care purta o fundă roşie şi fes de Moş Crăciun, el spunând că, în 2012, îi va amenaja un loc al ei la Palatul Victoria.

Şi preşedintele PC, Daniel Constantin, a primit în dar atunci un căţeluş, "Norocel", acesta fiind, însă, alb cu negru şi purtând la gât un tricolor.

Liderul PNL, Crin Antonescu, nu a participat la semnarea protocolului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL s-a angajat în 2011 că militează împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL s-a angajat în 2011 că militează împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei