Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 181 (5388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pasarelele peste DN1 pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei vor costa aproape 500.000 euro

Miercuri, 7 August 2013 (17:18:06)

Cele patru pasarele care vor fi construite peste DN1, pentru fluidizarea traficului rutier pe Valea Prahovei, vor costa aproape o jumătate de milion de euro şi vor fi gata la jumătatea lunii august, potrivit autorităţilor din judeţul Prahova.

Cele patru pasaje pietonale care vor fi construite peste Drumul Naţional 1, la Comarnic, Buşteni şi Azuga, vor costa aproape o jumătate de milion de euro, iar amplasarea lor va începe săptămâna viitoare, pasarelele urmând a fi deschise pietonilor la 15 august, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat corespondentului MEDIAFAX că fiecare din cele patru pasarele va costa, "în medie, 80.000 de euro plus TVA" şi că de procedurile de achiziţie nu se ocupă autorităţile locale sau cele judeţene, ci administratorul drumului, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Potrivit lui Cosma, autorităţile locale se ocupă doar de "racordarea trotuarelor cu pasarelele".

Cosma a declarat, miercuri, că în cursul după amiezii de marţi au fost săpate fundaţiile pentru cele patru pasarele şi că la începutul săptămânii viitoare, mai exact luni noapte, va începe amplasarea lor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a mai afirmat că cele patru pasarele vor fi deschise circulaţiei pietonilor pe data de 15 august şi că pasajele peste DN 1 care vor fi amplasate în cele trei localităţi de pe Valea Prahovei sunt asemănătoare pasarelelor metalice amplasate pe DN 1 între Bucureşti şi Ploieşti.

Şeful CJ Prahova nu a dat detalii despre firmele care vor ridica respectivele pasaje spunând că de acest lucru se ocupă CNADNR.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Departamentului pentru Infrastructură şi Investiţii Străine şi cei ai Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti din cadrul CNADNR nu au răspuns solicitării MEDIAFAX privind numele firmelor care vor executa cele patru pasarele şi modalitatea de atribuire a contractelor aferente lucrărilor.

Săptămâna trecută, în urma unei discuţii între reprezentanţi ai Guvernului şi cei ai autorităţilor locale din Prahova, s-a decis construirea a patru pasaje pe DN 1, pe Valea Prahovei, măsura fiind luată pentru fluidizarea traficului rutier pe Valea Prahovei.

Două dintre aceste pasarele vor fi construite în staţiunea Buşteni şi câte una în localităţile Azuga şi Comarnic, acestea fiind zonele în care se produc cel mai frecvent aglomerări în trafic, întrucât respectivele localităţi sunt traversate de DN 1 fără a exista variante ocolitoare, cum este, spre exemplu, centura staţiunii Sinaia.

Conform unui comunicat al Prefecturii Prahova, construirea celor patru pasarele care vor traversa DN 1 este doar "o măsură provizorie, ce face parte din complexul de măsuri preliminare pentru realizarea construcţiei autostrăzii A3 tronsonul Comarnic - Braşov, urmând ca ulterior să se demareze proceduri pentru adoptarea unor soluţii definitive de asigurare a condiţiilor de siguranţă şi fluenţă în trafic pe Valea Prahovei".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pasarelele peste DN1 pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei vor costa aproape 500.000 euro.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pasarelele peste DN1 pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei vor costa aproape 500.000 euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei