Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 178 (5385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 150 de persoane urmărite şi 34 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen

Duminică, 4 August 2013 (13:55:53)

Peste 150 de persoane date în urmărire, ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen şi 34 de maşini căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în anchete au fost găsite în ultima săptămână, informează, duminică, Poliţia Română.

În perioada 27 iulie - 3 august, 154 de persoane, 34 de autoturisme şi opt documente care fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS) au fost identificate de poliţiştii români şi străini, în urma cooperării prin Biroul SIRENE, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au găsit 112 persoane, dintre care 13 aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, 49 erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară, iar alte patru erau semnalate ca fiind dispărute.

Totodată, în România au fost găsite 31 de autoturisme căutate de ţări Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale, precum şi două document emise de alte state.

Autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor 42 de persoane căutate de poliţiştii români. Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare şi alte şapte erau căutate pentru a participa la o procedură judiciară.

De asemenea, în state Schengen au fost găsite trei autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, precum şi şase documente emise de România şi căutate în vederea confiscării.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv SIS, un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

Acesta conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150 de persoane urmărite şi 34 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen.
 Vizualizări articol: 913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 150 de persoane urmărite şi 34 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei