Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păgubită din dosarul "Vacanţe fictive": 2.000 euro pentru un sejur în Creta de care n-am avut parte

Joi, 1 August 2013 (14:40:09)

Una dintre persoanele păgubite de administratorul unei agenţii de turism acuzat că a vândut servicii de transport şi cazare pentru destinaţii din Europa care nu au fost onorate a povestit, pentru MEDIAFAX, că a plătit 2.000 de euro pentru un sejur în Creta, de care însă nu a beneficiat.

"În 31 mai, am plătit 2.000 de euro pentru un sejur de şapte zile în Creta, la un hotel de patru stele, pentru cinci adulţi şi trei copii. Am vrut să plec în vacanţă cu soţul, cu copiii, cu familia fratelui meu. Pe 19 iunie, trebuia să primim biletele, iar pe 24 iunie trebuia să plecăm, însă nu am mai primit biletele", a precizat una dintre persoanele păgubite de Eugenia Biclea - administratorul agenţiei de turism Romtravel Europa Bookings Com SRL din sectorul 2.

Persoana păgubită a relatat că a încercat să o contacteze pe Biclea, însă aceasta nu a fost de găsit nici la telefon şi nici la sediul firmei.

"Când am fost la agenţie să întreb de ce nu ne parvin biletele de vacanţă, mai erau două persoane în faţă, care veniseră cu probleme similare. Nu am reuşit să dau de cei de la firmă, aşa că am contactat un avocat şi am făcut o plângere la Secţia 8 de Poliţie. Am plecat în vacanţă, până la urmă, cu o altă agenţie", a mai spus persoana păgubită.

Ea a mai precizat că, ulterior, a reuşit să vorbească la telefon cu administratorul agenţiei, care i-a spus că va încerca să-i restituie banii în 10 zile. "Nu mi-a explicat de ce nu am mai plecat în vacanţă. Cred că sunt slabe şanse să îmi recuperez banii. Era o doamnă în vârstă (Eugenia Biclea - n.r.), de la care nu te aşteptai să facă aşa ceva", a adăugat reclamanta.

Mai multe alte persoane care susţin că au fost, la rândul lor, înşelate de administratorul agenţiei de turism Romtravel Europa Bookings Com au postat pe internet mesaje prin care avertizau posibili alţi clienţi ai acesteia cu privire la faptul că nu au beneficiat de vacanţele pe care le plătiseră.

Doi dintre cei care afirmă că au fost păgubiţi povestesc că au achitat sejururi la Veneţia. Unul dintre aceştia spune că, înaintea datei de plecare, agenţia de turism i-ar fi trimis un email cu mesajul: "Cu regret vă informăm ca SC Rom Travel Europa Bookings Com SRL trece prin momente financiare dificile, datorită intrării în insolvenţă a unor parteneri şi este nevoită să anuleze pentru moment sejurul dumneavoastră. Se va încerca returnarea contravalorii serviciilor în cel mai scurt timp posibil sau reprogramarea excursiei. Estimăm că returnarea banilor se va face în maxim 30 zile, întrucât intenţionăm să oprim compania din a intra în insolvenţă şi să returnăm toate contravalorile contractelor pe cale amiabilă".

Eugenia Biclea (48 de ani) din Capitală, administrator al unei agenţii de turism, a fost reţinută miercuri sub acuzaţia de înşelăciune, după ce a vândut servicii de transport şi cazare pentru diferite destinaţii din Europa, care nu au fost onorate, potrivit Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii au fost sesizaţi, în iunie, cu privire la faptul că, în perioada iunie 2012 - mai 2013, peste 30 de persoane au achiziţionat, de la o agenţia de turism Romtravel Europa Bookings Com SRL din sectorul 2, pachete turistice ce constau, în principal, în servicii de transport şi cazare către diferite destinaţii din Europa, acestea nefiind însă onorate de către firmă, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Din cercetări a rezultat că Eugenia Biclea, în calitate de administrator al agenţiei, a încasat integral contravaloarea serviciilor menţionate în contracte, fără a le onora, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 100.000 de lei, au mai spus sursele citate.

Potrivit anchetatorilor, după achitarea contravalorii pachetelor turistice, deplasările au fost imposibil de efectuat, din cauza neachitării de către învinuită a rezervărilor privind transportul şi cazarea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au decis, joi, să nu propună arestarea Eugeniei Biclea, dispunând în schimb ca aceasta să nu părăsească ţara pe o perioadă de 30 de zile.

"La data de 1 august 2013, luând în considerare atitudinea cooperantă a învinuitei, relaţiile strânse cu rudele ce se află pe teritoriul României, încercarea constantă de a acoperi întregul prejudiciu creat şi circumstanţele personale ale învinuitei procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au luat faţă de învinuita B.E. măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Anchetatorii au solicitat ca, în cazul în care mai există persoane care au suferit un prejudiciu ca urmare a activităţii desfăşurate de Eugenia Biclea, "acestea să se adreseze în cel mai scurt timp autorităţilor judiciare".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păgubită din dosarul "Vacanţe fictive": 2.000 euro pentru un sejur în Creta de care n-am avut parte.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păgubită din dosarul "Vacanţe fictive": 2.000 euro pentru un sejur în Creta de care n-am avut parte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei